SZIASZTOK,
sikerült megcsinálnom az ablakmosót, mert sajnos mint korábban írtam nem spriccelte a vizet. Leírom, hogy csináltam meg, hátha másnak is lesz ilyen.
Attól féltem, nehéz lesz hozzáférni, de kellemesen csalódtam. Elég volt a jobb első keréknél megbontani a sárvédő belső műanyag védőburkolatát. Utána hozzá is fértem a motorhoz. A tetején van az elektromos csatlakozó, a pumpa alsó részén két oldalt vannak rádugva a csövek. Az egyik az első, a másik a hátsó ablaké. Ezeket is könnyű lehúzni. Aztán a pumpa tetején, az elektromos csatlakozó mellett van egy rögzítő fül, ezért a pumpa alját kell kifelé húzni, ott ahol a tartályhoz csatlkozik, majd mikor az kijött, már ki tudod akasztani felül is. Persze mivel teleöntöttem ablakmosóval, csurig, így kiömlött a földre az egész.
Amúgy valami kocsonyás anyag volt benne, azért nem nyomott, csak pörgött nekem, amit hallottam is.
Olyan megoldás, ami látszik is a képeken, hogy a forgó kerék tengelye felől jön az ablakmosó, majd a kerék forgásiránya határozza meg, hogy hátra, vagy előre nyomja az ablakra. Van benne egy szilikon lapka, ami mindig a nyomás hatására lezárja az egyik irányt, ezt is látni a képeken, Ez a megoldás sajnos nem egy szivattyú, ugyanis nem tud szívó hatást kifejteni, így mivel ez a kocsonyás anyag benne volt, nem ment oda a folyadék. Valószínű a különböző típusú ablakmosó nem szerette egymást, és valami kicsapódott.
Aztán a szivattyú alján le lehetett szedni a műanyag borítást, így kitakarítottam, majd mivel ragasztva volt, FBS ragasztóval vissza kellett ragasztani. Szóval nem oly nehéz hozzáférni és javítani.
Remélem másnak nem lesz ilyen.
Üdv.