zümyke
2011.09.21
|
|
0 0
2675
|
No de más téma.
Ha a nyár folyamán voltatok pihenni, nyaralni, akár itt, akár otthon, és történt veletek valami vicces, érdekes, nem lenne kedvetek megírni? Mivel otthon voltam nem néztem fel a fórumra pár hétig. Bocsi, ha valaki ismételné magát.
Addig elmesélem az enyémet. A hazaút előtt, elmentunk párommal sétálni a versailles-i kastély kertjébe. Tele túristával persze, és olyanokkal, akik kis kocsikkal járták körbe a kertet. Az egyik ilyen kocsi közeledésekor hallom, hogy magyarul cseverészik egy család, benne két kislány. 6-8 év körüliek lehettek. És azt kiabálták mindenkinek megállás nélkül, a kocsi hátulján ülve, hogy" Bon jour" és közben nevetgéltek, hogy micsoda menő dolog ez :D na amikor odaértek hozzam, és nekem is köszöntek, akkor a poén kedvéért magyarul köszöntem. Látni kellett volna a család arcát. Apuka elfelejtett kormányozni, majdnem a szökőkútban kötöttek ki, a két kislány pedig ledermedt. Utána nem volt kedvuk koszongetni :) pedig aranyosak voltak, és nem akartam elrontani a gyerkőcök szórakozását.
De ha már itt tartunk, otthon a sarki ABC-ben régóta ismernek, és most amikor vásárolni mentem sikerült is franciául köszönni :) és még csak fel sem tűnt azonnal, csak pár pillanattal később. upsz.. :) |
|