orca56 Creative Commons License 2011.09.17 0 0 10680

Szerintem is már rég idejét múlt terminológiák ezek, hogy jobb vagy bal oldal.

 

Nálunk akik bal oldaliaknak mondták magukat, és itt elsősorban a véleményformáló vezető értelmiségiekre gondolok, nos azok a belváros és Buda jobb részein éltek/élnek felsőbb középosztálybéli szinten és a rendszerváltás-gengszterváltás előtt elvtársi kötődésük volt ideológiához és persze egymáshoz is. Aztán azt is elmondhatták magukról, hogy nagyon liberálisak voltak - szinte kizárólag a saját gondolataikkal, véleményükkel szemben. Minden mást jó esetben csak mucsai, elmaradott, korlátolt és hasonló jelzőkkel illettek. Aztán ha minden érvelésük elveszett és már csak a gyűlölet munkált bennük akkor vadul rasszistáztak, anitszemitáztak. Holott pont ők a legnagyobb rasszisták...

 

A jobb oldalinak titulált közeg, de nevezhetjük nemzetinek is, pedig a baloldaliaktól elvárható szociális érzékenységet mutatott és felelősséget érzett a nemzetért. Sok esetben anyagilag rosszabb körülmények között élő emberek, mint a magukat baloldalinak aposztrofálóak.

 

És igen, a globalizmus (de nyugodtan nevezhetjük internacionalizmusnak is) hívei szinte mind kivétel nélkül az első csoportba tartoznak.

 

Az, hogy valaki baloldali vagy jobb oldali, elsősorban a szociális problémákhoz, a piac gazdasághoz, a nemzethez és a globalizmushoz való viszonyulást tükrözi. Minden a tettek mentén mérhető.

 

Mindnesetre sokat mondó, hogy pont egy magát baloldali értelmiséginek mondó ember (kertészákos) mondta azt a magyar emberekről, amit...

Előzmény: Törölt nick (10663)