oncogito Creative Commons License 2011.09.16 0 0 9738

Nos, mi sem adjuk fel.

Végeztek vérvizsgálatot, a pajzsmirigy alúlműködése nagyon nagy. Egyéb rendellenessége nincs. A hasi ultrahang (a mellékvese az egyik fő felelős a pajzsmirigy működéséért) sem mutatott ki semmi rosszat.

Voltuk epilepszia specialistánál és nem bántuk meg.

Negyven percig tarott a "vizsgálata" ami során kikérdezett minket alfától omegáig.

Az volt a véleménye, hogy ez szinte 99 százalékosan epilepszia, mégpedig veleszületett. Mert az ilyen dührohamos szinte mindig az. Csak eddig tünetmentes volt. Mert sajnos ilyen is van. Azt mondta, hogy embernél, állatnál szinte minden százból egy olyan van, aki epilepsziás, csak nem tud róla, mert a tünet annyira gyors és rövid.

Picúrnál is ez lehetett, de valami kihozta nála a tünetet is. Vagy a pajzsmirigy felborulása, vagy más, azt nem tudni.

Eleinte kapott Sevenalt, de azt mondta arról egyelőre álljunk le fokozatosan. (Tíz napig fokozatosan felezzük az adagokat) A pajzsmirigyre kap hormon kezelést, azt mondta, egy hónapig várjunk azzal, hogy hogy alakulnak a dolgok, utána elég eldönteni, hogy kell-e neki epilepszára gyógyszer.

Eddig sajnos minden nap volt roham, bár nem olyan átütő és nagy, mint az első kettő.

Igen, befolyásol front is és még ki tudja, mi minden.

A hormonszintet havonta kell ellenőrizni vérvétellel.

Most elővigyázatosak vagyunk. Eddig mindig álomból- félálomból jött a kitámadás. Ezért nap közben minden normális, de ha elbóbiskol, akkor vagy szájkosarat teszünk rá, vagy kikötjük. Sajnos eddig szükség is volt rá.

Hát, most várjuk, hogy a hormonkezelés mit változtat.

 

Ja, és hogyha már belejöttünk az orvosokba, Macinak (akinek még mindig nincs állandó gazdija) ma volt az ivartalanítása. Strammul átvészelte, kapott fájdalomcsillapítót, szépen vacsizott, sétált és most szunyál.