amanita_phalloides Creative Commons License 2011.09.15 0 0 44

http://hvg.hu/itthon/20110915_matejka_budai_elszamoltatas

 

Vitatott egészségügyi szerződések: "Matejka Zsuzsanna az ügy kulcsszereplője"

 

2011. szeptember 15., csütörtök, 12:01

 

 

A nemzeti erőforrás-miniszterhez fordult az elszámoltatási kormánybiztos, kérve, hogy Réthelyi Miklós szólítsa fel a teljesítési igazolások átadására azokat a korábbi vezető beosztású egészségügyi politikusokat, akik megbízási szerződéseket kötöttek az elmúlt időszakban különböző egészségügyi szervezetekkel. Budai Gyula szerint az ügy kulcsszereplője Matejka Zsuzsanna, az egészségügyi tárca volt kabinetfőnöke.

 

 

... a – gyanú szerint valótlan tartalmú – teljesítésigazolásokat Matejka Zsuzsanna, az egészségügyi minisztérium volt kabinetfőnöke írta alá.

A kormánybiztos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az ezt firtató újságírói kérdésre kifejtette: hivatala az elmúlt időszakban átfogó vizsgálatot folytatott le a különböző egészségügyi szervezetek által kötött megbízási szerződések ügyében. Ennek eredményeként született meg az említett büntetőfeljelentés hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – erősítette meg.


Budai Gyula véleménye szerint az ügy kulcsszereplője Matejka Zsuzsanna volt kabinetfőnök, aki "aláíróként igazolta az ügyben szereplő különböző volt minisztereknek, illetve kiemelt megbízatásban lévő személyeknek a teljesítését". Mint mondta, "nem titok", Kárpáti Zsuzsannáról, Székely Tamás volt egészségügyi miniszterről és Havas Szófiáról van szó....