Csúcshódító Creative Commons License 2011.09.14 0 0 5031

A lódarazsakról szólva el kell mondjam, hogy annak a bringás lánynak az esete adta vissza a hitemet az emberekben. Előttünk mentek ugyanis, és szegény már a földön ült szederjesen dagadó arccal, amikor odaértünk. Kisebb csoport állt fölötte, bringások és gyalogosok vegyesen. Akkor már el lett látva kalciummal. Az egyik gyalogos srác odaadta a mobiltelefonját nekik, hogy mentőt tudjanak hívni, és azzal ment tovább, hogy maradjon náluk a telefon, majd a célban adják le! Ez a mai világban egy olyan fokú bizalom, amit a hegyeken kívül nem nagyon látni! A célban le lett adva a telefon, és visszajutott a gazdájához, minden probléma nélkül.

 

A rajtban egyébként Mészi kihirdette, hogy lódarázsveszély van, és mindenki, akinek kedves a testi épsége, menjen a kéken Nógrádig, kerülje a kék keresztet.

A csípésre melegen tudom ajánlani a Calcimusc fedőnevű készítményt ampullában, mintegy 500mg Ca-tartalommal. Ha megiszod, simán lebírja az egyszerű darázs csípését. A lódarázs már nehezebb ügy, ahhoz izomba kéne beadni, de még így is sokat segíthet. A háziorvos kis bíztatásra felírja, mert sajna úgy tudom, vény nélkül nem kapható. Előnye a pezsgőtablettákkal szemben, hogy gyorsabban szívódik fel, és biztos, hogy benne van az anyag.

Előzmény: hadtjuk (5026)