MageGuild Creative Commons License 2011.09.09 0 0 61095

"Gergő felhozta példaképpen a koszinusztételt -- nos, a te álláspontot valami olyasmi, hogy 'a trigonometria általános tételei feleslegessé és meghaladottá tették a speciális háromszögekre (derékszögű, szabályos, egyenlőszárú stb) vonatkozó tételeket, sőt, legjobb lenne azt mondani, hogy nincsenek is speciális háromszögek."

 

- Nem. Nem jó példa. A Klasszikus mecha nem csak hogy túlságosan speciális esetekre érvényes csak, hanem valótlanságot is állít. Az abszolút mozgásformák létét. Azt, hogy akár egy üres Univerzumba helyezett tárgy számára is létezne forgómozgás, mert az ilyen mozgásforma önmagában létező fogalom. Csakhogy ez nem igaz. Mach elv mutat rá ennek súlyos problémájára, és Einstein Általános relativitás elmélete azóta egzaktul le is csapta a labdát.

 

Nézz utána az Általános relativitás elvének (nem az egész elmélet, csak az axiómája).

 

"PS: Egy dolgot mondjál meg: te konkrétan végeztél bármilyen számítást az áltrel egyenletei alapján? Na ugye, hát mi sem... vagyis mindez csak szájkarate"

 

- Nem kell klasszikus mechanikai számításokat végeznie senkinek sem ahhoz, hogy belátassa társaival Newton három törvényét. Itt ez a helyzet áll fenn, csak az Ált. Rel axiómáit dobáljuk oda vissza a palánkon. Itt alapelvi vita folyik. Szájkarate vagy sem, tudom, hogy mit beszélek.

 

Olvasd el a könyvet, amit ajánlottam.

Előzmény: NevemTeve (61091)