Szia!
Hirtelen felindulásból 3 hete a Monori börzén beszereztem 2 galambot. Soha addig még csak nem is foglalkoztam a gondolattal sem, hogy lassítsak a galambárusok előtt. De véletlenül megláttuk őket, szerelem első látásra, szó szót követett és már ott figyeltek egy kis karton doobzban. :) Hazavittem őket és ideiglenesen egy kalitka és ketrec közötti méretű helyen vannak. Egyéb elfoglaltságaim miatt mostanában tudnék a házépítésüknek nekifogni. Az elmúlt 3 hétben szaglásztam fórumokon és könyvtárban is, a tartást és a fajtákat illetően.
Cél: abszolut hobbi, hogy rárepüljenek a kezemre egyenek a tenyeremből és ha kiengedem őket repülni akkor visszajöjjenek.:)
Fajták: 2 storcli (?) ceglédi rövidcsőrű akik most vannak, ezen kívül tetszene a postás, meg a sirálykák, főleg egyszínű és kistestű galambokat szeretnék.Debreceni pergőből fekete.
Tetszett még a Bp.i magasröptű, de sztem ő nem az én fajtám.
Melyikek a nyugodt típusú fajták? A szakkönyvekben inkább a küllemüket írják, a jellemüket nem forszírozzák. :)
Sajna a lehetőségek erősen korlátozottak. Ha ez túl kicsi egy kisebb galamb rajnak, akkor inkább eladom ezt a 2 galambot. Több ház meg több kifutó kialakítására nincs lehetőség. Galambház építésére sincs. Sajna nem olyan helyen lakunk.