MageGuild Creative Commons License 2011.09.08 0 0 61040

Jók a definícióid! Igazad van (a definícióidban).

 

De nem tudod kimutatni. Tudom, tudom, tudom, tudom mit tudnál te egy giroszkóppal demonstrálni. Egészen nyugodt lehetsz benne, hogy tudom mit látnánk, és azt mire magyaráznád!

 

De most vegyük alapul a Természetleírás Általános törvényeit. Az Ált Rel képleteit, és azokkal elemezzük a giroszkópodat!

 

Giroszkópod jelez? Oké! De nem azért, mert a rendszered "abszolút" forog!

A rendszerhez képest (relatíve ha úgy tetszik) forgó külvilág euklideszi rendszeréből általános érvényű transzformációval megállapíthatod, hogy az abszolút forgónak bélyegzett rendszered nem euklideszi. Erre olvashatod a lenti kis rajzos hozzászólásomat. És pontosan úgy torzul a metrikája, ami előidézi a giroszkóp különös viselkedését. De odabentről, a forgónak bélyegzett rendszerből nézve minden más forog. És fundamentálisan joga van ezt a következtetést tartania a megálapítást tevőnek. És ezzel nem vét a Természetleírás általános törvényei ellen. Amelyek nem azonosak a Newton-ival, amelyekl te mindenáron indokolni akarod a helytelen következtetéseidet a forgás abszolút mivoltáról.

 

De a transzformáció nem tekini kitüntetettnek, azaz nem forgónak a külvilághoz rögzített rendszert. Csupán rendszer és rendszer között ad meg koordináta transzformációs alapot. A számítást visszafelé is csinálhatnád.

Előzmény: ivivan (61037)