MageGuild Creative Commons License 2011.09.08 0 0 61035

"Igazad van. De, ha a fénysebesség az eltérő gyorsuló rendszerekben különböző nagyságúak, akkor máris méréssel meg tudod határozni, hogy pontosan mekkora gyorsulása rendszerben vagy."

 

- Nem. Nem azért hajlik a fény, mert a rendszer gyorsul, hanem mert a rendszered Téridő metrikája torzul. De nincs gyorsulás. A fény az ugynevezett geodetikus mentén halad, ami a te szemedben görbe pálya. De ez nem a rendszer abszolút gyorsuló mozgásának bizonyítéka, hanem a Téridő nem euklideszi voltáé.

 

Oké?

 

"Te más fogalmat használsz egyenértékűségnek, mint amit az inerciarendszerekkel kapcsolatban szoktak használni. Nem arra érted, hogy bármely méréssel megkülönböztethetők abszolút a rendszerek egymástól."

 

- Nem érted, hogy én tudatosan pontosan azt mondom minden rendszerre, amit te csak az inerciálisara mondasz. Te a Klasszikus fizika vagy a Spec. Rel. elmélet hiányosságai miatt különbözteted meg egyik rendszert a másiktól. Klasszikus fizikai vagy Spec Rel. elvén mérsz és nevezed meg az abszolút különbségeket.

 

Azt kell megértened, hogy az Ált. Rel. elmélet törvényei oly általános formában vannak formulázva, hogy azokkal minden rendszer egyenértékű.
A gyorsuló az inerciálissal.

A látható különbségek pedig abból fakadnak, hogy helytelen feltevésekkel élsz. Mint például azzal, hogy a rendszered euklideszi geometriájú.

 

 

Most mondtam ezt el utoljára. Ezt nem gorombaságnak szánom, csak nem akarok tovább flood-olni.

Előzmény: Aurora502 (61029)