MageGuild Creative Commons License 2011.09.08 0 0 61025

Összedobtam egy elég gyenge kis rajzot a paintben:

 

 

A kerék nem inerciális. Inerciális rendszerből nézve forog a tengelye körül. Adott inerciális rendszerből nézve nem végez haladó mozgást.

 

Szóval az átmérő hossza 1 egység. Az előbb említett (adott) Inerciarendszerből nézve az átmérőt nem éri hosszúságkontrakció, mivel a forgómozgásnak egyik pillanatban sincsen átmérő irányú komponense.

 

A Kerület mindenkori érintőirányában azonban a forgásnak van sebességkomponense. Így ott feléép a kontrakció. A forgási sebességnek megfelelően a kerület infinitezimális komponensei tehát rövidülnek. Összegezve őket nem fog kijönni a 3,14.

 

A középpontban lévő óra úgy fog járni, mint a tiéd. A kerületen lévő óra azonba mozogni fog, ezért lasabban jár. Az idő tehát máshogy telik a kerületen rögzített órának, mint a középpontban lévőnek, pedig a két óra ugyanabban a vonatkoztatási rendszerben rögzített.

 

Van tehát egy olyan karikád, amelyre nem áll a D*pi=K, és amelyre az órák nem szinkronizálhatóak a Spec Rel, elvei alapján.

Ha tehát a karikához rögzíted a vonatkoztatási rendszeredet, akkor annak geometriája nem lesz euklideszi. Sem Térre, sem Téridőre.

 

A giroszkópoddal azért méred, amit mérsz, mert abban a Téridő geometriában az számít nyugvó álapotnak.

 

A rendszer tehát nem forog. Minden más forog körülötte. A giroszkópoddal pedig nem bizonyíthatod a forgást. Éppen ellenkezőleg. Azt mutatod ki vele, hogy az adott geometria mellett a rendszered nyugszik.

Előzmény: MageGuild (61024)