MageGuild Creative Commons License 2011.09.07 0 0 61008

Nem tudod eldöteni, mivel nincs abszolút forgás. Ne haragudj, de jól tudom miről beszélsz, és mire hivatkozol, de az Klasszikus Fizika, én pedig az Általános Relativitás elméletéről beszélek. Az Ált. Rel. kizárja az abszolút mozgást, legyen az egyenletes vagy gyorsuló (irányváltó).

 

Azok az erők, amelyek egy (számodra helytelenül) abszolút forgónak nevezett rendszerben ébrednek, és amelyeket te az abszolút forgás következményének nevezel a Klasszikus Fizikában, azok az Általános Relativitás elméletében nem a rendszer forgómozgásából következnek. (Meg ne kérdezd miből, mert ehhez már nem szagolok, ahoz én kevés vagyok. De amit eddig a pontig tudok, azt egészen nyugodt szívvel mondom neked.)

 

Einstein híres liftes példája ezt az elvet vezeti be. Habár kétségtelenül a legegyszerűbb gyorsuló mozgás fajtával, az egyenes vonalú egyenletesen gyorsulóval. Kijelenti, hogy az abszolőt gyorsuló mozgás klasszikus bizonyítékai nem izonyítékok többé, mert azokat lokálisan nem tudod megkülönböztetni egy ismert gravitációs mezőtől.

Ugyanez a gondolatmenet még konkrétan Einstein írásaiban is továbmegy, éppen az általam mlített forgómozgásra. Ott is kijelenti, hogy a forgómozgást sem nevezhetjük többé abszolútnak.

And so on....

 

Einstein felszámolta az abszolút Tér és mindenfajta Abszolút Mozgás elvi feltételezését. Elméletének ez a legfontosabb konklúziója.

 

De tudom, a Klaszikus Fizikára kiépült gondolkodásod ez ellen hevesen tiltakozik. De hihetsz nekem. Nyugodtan olvas utána! :)

Előzmény: ivivan (61007)