pokobra Creative Commons License 2011.09.06 0 0 643

Az egyik vendégem autójának akkumulátora az udvarunkon mondta fel a szolgálatot. Néhány órán belül kapott egy újat, anélkül, hogy egy lépést kellett volna tennie.
A veleméri Cserépmadár szállás utcafrontja


Az Őrségben sok minden házhoz jön. Reggel kilenckor dudál a reggeliztető-autó, ahol süteményt, tejet, felvágottat, kenyeret lehet venni. Dudál a postásautó is, mert a postahivatalt bezárták és egy mozgóposta van helyette. Vasárnaponként a nyeles fagylaltot, meg a rántott és fagyasztott csirkecombot hozza egy autó, de van ruhafélékkel és mással házaló kereskedő is. Házhoz hozzák az ebédemet is egy nagyon rokonszenves fehér furgonnal.

Csak mostanában tudatosodott bennem, hogy hasonló a helyzet az autójavítással is, amiből talán egy kis üzlet-élénkülést is lehetne csinálni - ha akad érdeklődő.

Szente Rudolf zalabaksai autószerelő ugyanis sokszor elvitte már az autómat a portámról javítás céljából és ugyanannyiszor vissza is hozta kijavítva.

Ebből önként kínálkozik a gondolat, hogy ugyanezt a kedves vendég autójával is megtehetné. Mindig akadhat egy autó életében olyan pillanat, amikor el kell vinni szerelőhöz, csak sajnáljuk rá a pénzt, mert annyi sohasincs, amennyit a városi szerelő kér érte. Megoldható azonban a helyzet. Ha ez egy tervezhető szerelés (például vizsgáztatás, újrafestés, stb.), akkor azt egybe lehet kötni egy nyaralással.

Néhány évvel ezelőtt megkérdeztem Szente Rudolf mestert, mennyi az ő óradíja, s azt mondta, hogy 1200 Ft. Ugyanezt megkérdeztem egy pesti szerelőtől is, aki 6000 Ft-ot mondott. Jól érzékelhető, markáns különbség van a két szám között. A pesti szerelő nem köntörfalazott, hanem férfiasan a képembe vágta az árait. Én meg eloldalogtam Szente Rudolf mester műhelyébe, ahol derék emberek segítettek rajtam töredékáron.

Ha e sorok olvasója is valami hasonlót szeretne, akkor annak nincs akadálya (a távolságot éppen ennek a nyaralás-ötletnek köszönhetően már nem kell akadálynak tekinteni). Az árak azóta változhattak mindkét helyen, de a különbség jellege nyilván megmaradt azóta is. Itt jelentősen olcsóbb.

Ha egy nagyobb javításról van szó, a különbségből jót lehet nyaralni Veleméren. Szente Rudolf mester elviszi a Cserépmadár szállás udvaráról a javításra szoruló autót, s ugyanoda hozza vissza kijavítva. Az autó tulajdonosának nem kell sort állnia sehol, pihenhet egy jót a javítás ideje alatt Veleméren.

Én évek óta ehhez a mesterhez járok, néhányszor kihúzott már a totálkárból is, s csak a legjobbakat tudom róla mondani. Ajánlom mindenkinek!

Szente Rudolf autószerelő telefonszáma: (30)929-2571