tmari28 Creative Commons License 2011.09.05 0 0 4535

Igazad van, én sem használom, csak mosogatáshoz, lefolyótisztításhoz, stb. Ezt a receptet nem használtam, amit az általam használt recepthez írnak, az borecet, és 8-9%-os.

 

 

MAGYAROS ÍZEKKEL (Dobray Endréné dr. szerint) Az előfőzés után átpasszírozott 8-10 liter paradicsomlébe - fűszerzacskókban - beletesszük a következőket: 1 fej megtisztított fokhagymát, 1 nagy vöröshagymát, 2-3 babérlevelet, 1 kávéskanálnyi tárkonylevelet, 2-3 szál zeller- és petrezselyemlevelet, 2 fűszerpaprikát, egy fél szerecsendiót, valamint kevés bazsalikomot, kakukkfüvet, kaprot, ürömfüvet, szegfűszeget, feketeborsot, gyömbért, mustármagot. A paradicsomot (2-3 óra alatt) sűrűre főzzük, majd kivesszük a fűszerzacskókat, belekeverünk a pépbe 20 dkg cukrot és 10 dkg sót, s hozzáöntünk 4 dl 10 %-os háztartási ecetet. Mindezt jól elkeverjük, s a ketchupöt forrón palackozzuk, majd szárazon kidunsztoljuk.

Előzmény: Törölt nick (4534)