anubisaa5 Creative Commons License 2011.09.03 0 0 84

"A népszerű közhidelemmel ellentétben nincs "kartell" a cégek közt, egyszerüen természetes monopóliumok alakultak ki területeken: T, UPC, Digi, Invitel, Tarr, és a versenytársaknak nem éri meg bemenni a másik területére, mert az életbe nem fog megtérülni a beruházásuk."

 

 A Kartellek működése pl. mobil ágazatban teljesen egyértelmű. Vezetékes telekommunikációnál beleköptek a levesükbe egyelőre olyan területeken,  ahol leggyorsabban megtérülnek a befektetések, így a nagy panel övezetkben. Simán bemegy a digi bármilyen területre, és ott érdekes módon hirtelen esni kezdenek a nagy monopóliumok árai. Milyen érdekes. Egy utcával odébb, ahol még nem kezdték meg a betelepülést bezzeg ott kitartják a a többször magasabb árakat. Romániában nincs ilyen panel korlátozás, mindenhova elviszik a kábelt, sőt általában 2-3 színvonalas, olcsó szolgáltató közül lehet választani. Nálunk a T a környező falvak egy részén még ADSL-t sem szolgáltat, optikai hálózatépítést gyakorlatilag felfüggesztette sűrű nagyvárosi övezeteken kívül. Nem éri meg neki - inkább kilobbizzák a konkurrenciamentességet politikai, és egyéb korrupciós ügyekkel ahol lehet. Vidéken egyelőre kánaán van a monopoliumok számára. Tarr kft kábel net max.: 15/3 M: 8.000 Ft. 1 év hűséggel. Pl. nálunk csak azért nem jöhet még egy kábel szolgáltató (pedig jönne örömmel), mert a meglevő kilobbizta, hogy az új csak földben mehet...

Pont ezért drukkolok a konkurrenciának, mivel nélkülük mind árakban mind technikailag sokkal rosszabbul járnánk. Tőlem ez lehet ACN is, ha jók lesznek az árai, meg fog maradni.

Előzmény: Bolivian Dancer (83)