M63FUN Creative Commons License 2011.09.01 0 0 1973

megpróbálok nem bántóan és nagyon egyszerűen fogalmazni, remélem sikerül ! :-))

szóval legkönnyebben úgy ismered fel a különbséget (nem mindíg van így de 85%-ban azért igen) hogy a gázkonvektor kb 50 cm széles  kb25 mély 60 centi magas doboz. és megy minden darabhoz gázcső !!  (ezt ugye a gázórától könnyen le tudod követni)

esetleg a régebbi típusoknál ha elétérdelsz akkor az alsó negyedénél van kis ablak a külsö lyugatott palást mögött amin lehet nézni az őrlángot.(nyilván most nem mert le van kapcsolva) másik ismertetője: vagy megy ki belőle egy hagyományos alu vagy fehérre festett kémény felfelé, vagy ha nem akkor az ablak/folyosó túloldalán lesz egy kis rácsos furcsa fém doboz (ez a parapet) ezt pont a készülék mögött megy be a falba és a fal túloldálán (általában ablak alatt) jön ki. valami ilyet kell keresni:

 :http://www.google.hu/imgres?q=parapet+kivezet%C3%A9s&hl=hu&biw=1280&bih=896&tbm=isch&tbnid=g2orXGctqF9mRM:&imgrefurl=http://amol.mediacenter.hu/%3Fcat%3D625&docid=vYKQODJYY9p9OM&w=470&h=328&ei=rNVfToQHhKTgBISLsSA&zoom=1&iact=hc&vpx=970&vpy=196&dur=493&hovh=187&hovw=269&tx=179&ty=122&page=1&tbnh=135&tbnw=166&start=0&ndsp=30&ved=1t:429,r:17,s:0

 

ha cirkó van akkor sima radiátor van, ezt könynen megismered. fehér, és olyan mint azokban a panelokban ahol a tulaj már kicserélte. szinte mindíg fehérek, nem megy mögötte be semmi a falba, 2 cső megy hozzá, és gázcső nem megy egyikhez sem !! és igen ez az amikor termosztátot tekersz a falon. DE

 

most jön a csavar. ez még önmagában nem feltétlenül cirkófűtés, tehát ami fontos: a lakásban bent kell lennie (ált fürdőben , konyhában) egy gázkazánnak, ezt kb úgy képzeld el mint a sima vízmelegítő gázkazánt. kb. 80*45*30 cm (sacc / kb)

viszont nagyon figyelj erre, mert ha ez a készülék nincs bent a lakásban, akkor szeretik rádsózni a központi (távhő) fűtést is meg a házközpontit is !!! azoktól óvakodj, mert hiába van egyéni mérés, ott az üzemeltetés van lezsírozva, és ugyanaz mintha panelt vennél.  a konvektorosok nem szoktak próbálkozni, ott nagyot tévedni nem tudsz. a cirkónál meg kell kérdezni mi adja a melegvizet (ugye általában a cirkó) és megkérni a tulaj hogy akkor kapcsolja le a kazánt. és elvben akkor hideg víznek kell jönni.

persze ebben is van csavar ha van melegvíztároló tartály. de a legkönyebb lefotózni azt a készüléket ami a meleget készíti. ha ezt neked nem tudják a lakáson belül megmutatni akkor fuss...........  :-))

remélem segített.

Előzmény: hatton (1971)