Aurora502 Creative Commons License 2011.08.30 0 0 60962

"A relativitáselméletből azonban kijön, hogy vákuumban lévő test rezonanciagörbéje nem lehet olyan, mint a newtoni fizika szerinti, ugyanis a rezgő test gravitációs hullámokat keltvén energiát ad át a térnek - tehát ugyancsak "veszteségesen rezeg".

Az anyagmentes térnek azonban tudtommal nincs impulzusa.

Ha ez igaz, abból az következik, hogy a gravitációs sugárzásnak nincs nyomása. Jól gondolom?

Ha igaz, hogy nincs nyomása, mit tud egyáltalán tenni távoli objektumokkal?"

 

Én nem értek az áltrelhez, de valahogy a metrika hullámzik. A téridőnek a metrikája, a görbültsége. Úgye a Minkovszki inerciarendszerben a fénysugarak egyenes vonalon mennek. Igen, de ha a fénysugarakra erő hat, akkor elgörbülnek. De ezt formálisan úgy gondolhatjuk, hogy nem a fény görbült el erő hatására, hanem a téridő metrikája változik meg, így a fény továbbra is egyenes, csak egy más metrikának a geodetikus egyenese. :) Így lehet a specrel vívmányait átmenteni az áltrelle. Amit nyerünk a klasszikus gravitációs törvénynél pontosabb relativisztikus elmélet.

 

Úgy gondolom a gravitációnak is van mezeje, anyaga. Ez hullámzik. Igazad van, üres térben nem terjedhet impulzus. Csak a gravitációs mező kettes spinű,végtelen hatótávolságú tenzormező, aminek az a furcsasága, hogy csak vonzásként nyilvánul meg. Ezt szokták a mezőkép ellen felhozni. Jó lehet, hogy az elektromágnességben lehet vonzás is meg taszítás is, de azt az egyes spinű, nulla tömegű elektromágneses mező írja le. A különbséget valószínűleg csak a spin okozza. Egyébként van olyan mező, ahol csak taszítás lehet! Ez a nulla spinű, nulla tömegű mező.

 

Előzmény: Törölt nick (60960)