Rózsahegyi László Creative Commons License 2011.08.30 0 0 76

Kedves Bolivian Dancer

 

 

Sok igazság van abban amit írsz, de abszolút nem ismered a magyar piacot. Jelen pillanatban kb. 3millió vezetékes telefonszolgáltatás van hazánkban. A megkeresett emberek kb. 50%-a horror magas díjakat fizet. Ki azért mert nem foglalkozik vele, ki tudatlanságból, ki pedig azért mert nem tudja, hogy fél évente jönnek ki kedvezőbb csomagok, amikről a szolgáltatók elfelejtenek szólni. Nagyon sokszor találkozunk azzal is, hogy olyan szolgáltatásért fizetnek, amit nem is használnak. (Internet vagy telefon párosítás) Ezeknek az embereknek átlagosan a felére csökkenti az ACN a havi számláját. Tekintve, hogy rengeteg nyugdíjas van, aki feleslegesen fizeti ezeket a 4-6 ezer forintos havi számlákat, nekik nagyon is sokat jelent, ez a havonta megmaradó pár ezer forint.

 

Igazad van, létezik Skype meg sok más is. Az ACN készülékei nem azoknak szólnak akik csakúgy mint te vagy én, profin használjuk a mai technológiákat, hanem azoknak, akiknek az egyszerűség a fontos. Tudod hány magyar él külföldön? Ha ők pl. beszélgetni szeretnének az idősebb szüleikkel, akkor ez egy tökéletes eszköz. Tudod hány vállalkozás telefonál rendszeresen külföldre? Mit javasolnál nekik? Egy sima vezetékes üzleti előfizetést 5000.- Ft-os alapdíjjal + percdíjak, vagy egy ACN adaptert 2000.- Ft-os alapdíjjal+ 0.- Ft-os percdíjak? Abban tökéletesen egyezik a véleményünk, hogy ezeket az eszközöket nem az ACN találta fel és valóban nem is jók mindenkinek. Azt azonban mégsem merném állítani, hogy minden vezetékes telefont és sima mobil előfizetést használó ember hülye az országban! Mert bizony ezeknél van sokkal jobb megoldás is, lehet IP szerverekre regisztrálni,lehet ingyen SMS-t küldeni, stb..., de ez a legtöbb ember számára túlságosan bonyolult, csakúgy mint nekem a TV javítás vagy az autószerelés. A videotelefont például én magam napi szinten 1 órát használom, pedig nyugodtan Skype-olhatnék. Csak azzal nem tudnám ingyen hívni a vezetékes számokat itthon és külföldön. Nekünk is az országban két helyen él a család és ezt az eszközt már nagyon megszerettük, mert nem kell, hogy menjen a számítógép a másik félnél, hogy hívhassuk őket. Ráadásul nincsen az az idegesítő hang és kép elcsúszás sem. Szóval lehet, hogy a kutyának sem kell, de mi úgyis az embereknek akartuk eladni és több ezret már sikerült is! :)

 

Az ACN-t tőlem hívhatod piramis vagy pilóta játéknak, ahogy Salviasnak is felajánlottam, szívesen bemutatlak a hazai vezetőknek és az újonnan csatlakozottknak is. Meséljék el, mik a benyomásaik és mennyi pénzt kerestek eddig. Igazából azt látom nálad is, hogy nagyon minimális ismereteid vannak az ACN-ről és ez alapján hoztál egy ítéletet. Ha egy kicsit mélyebbre ástál volna láthatod, hogy az Energia és a Telekommunikációs piac az egyik legerősebben szabályozott szegmens az országban. Itt nem lehet úgy elindulni, hogy alapítok egy Kft-t az ügyeskedek. Olyan durva engedélyek kellenek amiket szinte lehetetlen beszerezni. Talán ezért van az, hogy az ACN az egyetlen magánkézben lévő cég, aki az USA-ban engedélyt kapott ilyen tevékenységre. Szóval biztos lehetsz benne, hogy nem engednek ide akárkit.

 

Végezetül még egy kérdés? Ti ezt most tényleg komolyan gondoljátok, hogy lehetséges, hogy egy cég 23 országban 18 éve csalásból éljen és ne zárják be? Magyarországon még talán, de svájcban vagy németországban, vagy bármely Nyugat-Európai országban?
Miért nem tudjátok elképzelni, hogy egy ACN független képviselő köt egy szerződést és azért ő pénzt kap? Ez a piac már az ACN előtt is így működött. A szolgáltatóval szerződésben álló, magánkézben lévő üzletek, ill. üzletkötők egy egyszeri bónuszt ill. egy rendszeres havi jutalékot kapnak a számlátokból (Pl. egy mobil előfizetésnél).Tudom ez most új és szokatlan, de jusson eszedbe, gyerekkorunkban egy darab számítógépet nem használtunk, vagy pl. a mobilt bunkofónnak hívtá,k és mint tudjuk, a földről is kiderült, hogy nem lapos. Természetesen lehet, hogy nem nekem lesz igazam, de a bankszámlámon addig is gyűlik a pénz, amíg ez kiderül. Ha így lesz, majd keresek egy másik őrültséget ami nem működik. Végülis egész életemben ezt csináltam, hallgattam, hogy miként nem lehet azt megcsinálni amit nekem sikerült. Tudod mit szoktak mondani amikor kiderül, hogy mégis nekem van igazam? Mindig tudtam, hogy sikerülni fog! Mi nagyon bíztunk benned! Stb...

 

" Ha van egy új ötletem, akkor megmutatom azt pár barátomnak. Ha mindegyikük azt mondja ez őrültség, akkor boldog vagyok, mert tudom megtaláltam azt amit kerestem"
Walt Disney

 

Szeretettel meghívlak az egyik tájékoztatómra, ahol beszerezheted az összes információt ahhoz, hogy tovább szídjad vagy dícsérd az ACN-t. Egy biztos, én nagyon szeretem ezt a céget, személyesen beszéltem az egyik tulajdonosával, mert csak úgy mint te, én is szkeptikus voltam, de mivel nem szeretek nemet mondani valamire, amit nem ismerek pontosan, elutaztam Barcelónába, ahol az Olympiai Stadionban 14.000 ACN képviselő előtt jelentették be Magyarország indulását. Engem ott meggyőzőtt az a 14000 ember, mert boldogság volt az arcukon és én ott szeretek dolgozni, ahol jókedvűek a kollégák.

 

Rózsahegyi László

 

 

 

Előzmény: Bolivian Dancer (72)