chaser955 Creative Commons License 2011.08.28 0 0 432

"a kilincset lenyomva (akár az ajtó kulcsrazárása után) úgy marad, azaz nem vízszintesen áll, hanem mintha megakadna?"

 

Szia!

 

Nálunk a nívó szerelők korrektül elmondták, hogy direkt így alakították ki a nyelv rését. Ugyanis idővel a szigetelő gumitömítés lelapul, így később ezt a problémát nem észleled; ha alapból úgy alakították volna ki, hogy tökéletesen bekattanjon a nyelv a résbe, akkor idővel - a tömítés összenyomódása miatt - mozogna az ajtó.

 

Nálam kb 1-2 hét után megszűnt ez a tünet. Már tökéletesen bekattan a nyelv. Úgyhogy nincs probléma.

 

 

Más: nem értem, hogy egyeseket miért zavar a 3 záras megoldás? Pont ez a lényeg, hogy független zárak végezzék a zárást. Hiába van 92 záródási pont, ha 1 zár végzi azt: csak azt kell megberhelni, hogy bejusson az illetéktelen. Egyébként meg  lehet kérni a NIVO tól az egy kulcsos megoldást: 1 kulccsal nyitod a 3 zárat, és ezek a MAUER zárak vajpuhán, könnyedén működnek, nem okoz kényelmetlenséget.

 

Ja 16 ponton záródás: Kamu, parasztvakítás. A Hi-sec oldalán is olvastam valahol mélyen, hogy 5 ponton záródik 16 tüskével, így hivatalos. A MABISZ szerint 1 pontnak az számít ami legalább 30 centis távolságra van a másiktól. Tehát hiába van sűrűn 3 tüske egymás alatt, az csak 1 pont. Nem beszélve arról, hogy 10-12 tüske mozgatását 1 zár végzi, amit nem nehéz megberhelni.

Előzmény: fackalak (425)