Ezerkilencszázhúsz Creative Commons License 2011.08.26 0 0 2216

Szia!

 

Nagyon úgy nézett ki, hogy ez a dolog az önkormányzat részéről el van döntve és csak parasztvakításból szervezték ezt az egészet. Sértegették az embereket, vigyorogtak, mintha egy trafikról lenne szó. Ráadásul kiderült, hogy egy Halász János nevű taksonyi önkormányzati képviselő tulajdonában van jelenleg az a terület, amit a Holcim meg akar vásárolni. ( Sőt ez az ember 51%-ban tulajdonosa a Taksony és Dunavarsány határán fekvő jelenleg is működő sóderbányának.) Nem összeférhetetlen, hogy ő is szavazó ebben a kérdésben? 

 

A Taksonyiak előtt le  akalappal, nagyon küzdenek és foggal-körömmel védekeznek a cementesek ellen. Többen saját költségükre elmentek Lábatlanba, ahol szintén van egy csomagoló üzemük és bemutattak egy prezentációt. Ezt belinkelem, érdemes megnézni:

 

Prezentáció Taksony jövőjéről a Holcim beruházásának tükrében:
https://docs.google.com/uc?id= 0B6QXAW37X1A3Njc3NGNiNTYtZWQ2Z C00NjUzLTkzYjAtNGM4YjNjZDQ1NmY y&export=download&hl=en_US 

Webes változat azoknak, akik nem tudják megnyitni a PowerPoint dokumentumot: https://docs.google.com/presen t/edit?id=0AaQXAW37X1A3ZGc3NDhjOGNfMTk0aGs2M25iZno&hl=en_US

 

Még egy fontos dolog, a jelenlegi helyi építési szabályzat szerit Taksony területén nem építhető 6 m-nél magasabb építmény. Ezt is most akarják megváltoztatni.

 

Összegezve a polgármester és a képviselők egy része olyan szinten védte a Holcim beruházás tervét, ami szinte már érthetetlen a minimális előny és óriási-ma még többségében beláthatatlan-hátrány ismeretében. Mint akik visszavonhatatlanul elkötelezték magukat! De kinek?

Előzmény: brazil_8 (2215)