tildi36 Creative Commons License 2011.08.25 0 0 587

Sziasztok :)

 

Ki hogy van ebben a zúzmarás-fagyos sapkás-sálas időben? :D

Zsuzsu, köszi a rózsaszínagyagos linket, lehet, hogy rászánom magam, végül is shea vajat is netről rendeltem, azzal sincs semmi gond...csak úgy szeretem "látni" is, amit veszek, de agyagokat még sehol sem sikerült. Te is innen rendeltél?

A szappanjaidtól kész vagyok, egyszerűen profik, színben, összetevőkben, mindenhogy...és ez a bátorság, ahogy a hozzávalókkal bánsz....Cerativykinél anno azt olvastam, hogy a gyümölcsök, zöldségek szappanba turmixolásával vigyázni kell, meg hogy milyen könnyű elrontani, de tőled kedvet és erőt is kaptam, hogy ne legyek ilyen nyúl :D

 

Nézegettem már én is szilikonos szappanöntő formákat a neten, de ultragáz áron vannak...százforintosban, eurósban  már jártam, de kínaiban még nem....a rózsásat netről rendelted? A fa nyomóformák is gyönyörűek!

Illatosak közül úgy vettem észre, felénk a virágosak a "menők" (jázmin, geránium, ylang-ylang, levendula és ezek keveréke, meg a teafás és a rozmaringos.

Zablisztet használt már valamelyikőtök illaterősítésre? (elnézést, ha már írtátok, és elkerülte a figyelmem)

 

Erika, köszi az ötletet, nekem is van aloe vera növénykém, beleturmixoljam? A hajam katasztrófa, zsírosodik, de most mintha kevésbé hullana....csináltattam laborokat, minden negatív, rossz fogam sincs, meg egyéb gócom sem elvileg....lehet, hogy kéne valami jó kis méregtelenítő kúra, vagy az csak ront majd..?

A fecskefüves szappan lehet, hogy jó lesz szemölcsös bőrre? Vagy szappanban nem annyira koncentrált, és nem hat úgy vajon?  Bajt szerintem sem okozhat bőrön keresztül, pont emiatt. 

 

Sütimüti, nagyon szép a zabtejesed, vertikálisan kutyultad körbekörbe, attól lett ilyen klassz az örvényminta? Megérett már a sós szappankád? Nekem még mindig nem jött össze, most elég kevés az időm sajnos, mióta dolgozom :( A házi zabtej leírásért külön köszönet, a hétvégén kipróbálom.

 

Vanier, hogy sikerült a mákosod?

 

Kattmancs te is hozzál majd képeket :) . Az NaOH tényleg drágább ahol te találtad, de ha nem lesz más, jó lesz ez a hely tartaléknak :)

 

A szénszappannál titeket nem zavar, hogy nincs "tisztaság" színe? :))

 

Lassan próbára bocsájtom a kávésomat, kíváncsi vagyok, az radíroz-e.

 

Üdv mindenkinek :)

 

Előzmény: Sütimüti (539)