heremooka Creative Commons License 2011.08.22 0 0 13

A Daubner szerintem is király. Sokáig az E80 volt a kedvencem. Pár éve jó volt még a Ruszvurm is, de rég jártam ott :(

 

Az utóbbi kb. tíz-tizenöt évben a habos, majd a zselés krémek nyomultak a cukrászatban. Valahogy meg is értem, mert a margarin-cukor-szinezék trió már nem vonzotta az embereket. (Igaz, ez utóbbi a gagyi világa.)

 

Üdítő kivétel volt ezekben az "ínséges" időkben -az azóta megszűnt- cukrászda a Best Western Hotel Hungária oldalában (a Baross téri felüljáró felől). Az Eszterházy-tortájuk (sok más mellett, persze) maga volt a tökéletesség. Igazi nehéz, régimódi torta. Azóta sem találtam sehol olyan finomat. A Daubneré sem ér a nyomába. És másé sem. Talán a Szamoséké. Ezért otthon már gyártjuk, mert a neten megtaláltuk a tésza receptjét. A krémét pedig két recept egybeolvasztásával és kísérletezéssel megalkottuk. Fél nap megcsinálni ezt a tortát...

 

Én a habos (-és zselés) dolgokat nem szeretem, de a Szamosék krémese, hááát, az szerintem tuti! Említette valaki a tökmagos pogácsát a Daubnerben. Fenomenális!

 

Még egy kis "töri": nem volt a legjobb, de volt hangulata az Oktogonnál lévő, azóta megszűnt vajassüteményes-cukrászdának is. Amikor még nem volt ennyi plázatacskókoraosan és a Kőrúton vásároltunk a családdal, akkor nagyon jó volt oda betérni.