salvias Creative Commons License 2011.08.22 0 0 73

Egy pár érdekesség még a hazai ACN ről ha megengeditek egy új szintén körültekintő ismeretlen ismerős kutatásából:

Felkutatva személyesen a cégnyilvántartás szerinti ACN irodát, ahol közölték a portán, hogy a cég már nincs ott. Egy telephely szolgáltató cégen keresztül bérelték az irodát, de a telephely szolgáltató is elköltözött már. Ennek több, mint két hónapja, és a cégkivonatban azóta sincs ott az új elérhetősége a cégnek. Természetesen a honlapjukon a régi cím van még. Tehát sem az ACN, sem a kézbesítési megbízott telephely szolgáltató cég nincs a hivatalosan bejegyzett helyen. A cég képviseletére jogosult személyek: egy holland és egy amerikai magánszemély, holland, ill. amerikai címmel. Megkaptam a telephelyszolgáltató cég telefonszámát, melyen közölte egy hölgy, hogy rengeteg panasz van a cég szolgáltatásival kapcsolatban. Ők csak továbbítják az ACN hollandiai irodája felé ezeket.
A cég tavalyi beszámolóját. A mérlegében 1. 350 eft saját tőke szerepel, semmi más. Tehát nincs eszköze a cégnek. Hol vannak a tevékenységéhez szükséges számítógépek és egyéb eszközök, hol van a működéshez szükséges saját, vagy idegen tőke (gondolom, nem 1. 350 eft-ból gazdálkodnak) hol vannak az alapítás során szükségszerűen felmerült költségeik?

E-mailt küldve a cégnek, hogy szeretnék belépni hozzájuk, küldjenek tájékoztatást. Megküldték 6 nap után. Egy másik címről is írva azzal a kiegészítéssel, hogy küldjenek egy előző évi és az idei első félévi pénzügyi adataikat tartalmazó dokumentumot (bevételek, eredmény. . . ), hogy ennek függvényében tudjam eldönteni, belépek-e hozzájuk. Gondolom, senkit nem lep meg, hogy erre a levélre nem is válaszoltak.

A fiktív cég jogi meghatározását.
"Korunkbeli" fantomcégek
A fentiekből kirajzolódik egy most már kissé árnyaltabb, pontosabb és mindenképpen jogiasabb fantomcég fogalom, amelynek főbb ismérvei az alábbiak:

- e társaságok székhelyükön, telephelyükön, fióktelepükön nem találhatóak, és

- a képviseletükre jogosult személyek útján sem érhetőek el, mert e személyek ismeretlen helyen tartózkodnak. "

Több angol nyelvű oldalon találhatóak pro és kontra vélemények, de összességében úgy gondolom, hogy ez egy igazi pilótajáték, hasznavehetetlen termékekkel.