Szia!
Nem semmi egy ilyen ajándék, a férjed biztos nagyon boldog lesz.
Szállás ügyben mindenkinek a szállásközvetítő oldalakat ajánlom első körben, és konkrétan azért a Booking.com-ot szoktam említeni, mert én azt ismerem, de van még egy csomó másik is.
A Booking.com-on meg lehet adni, hogy a Les Corts kerületben keresel szállást (ott van ugyanis a stadion), szűrhetsz átkategóriák szerint is, látni fogod a szálláshelyeket a térképen, hogy milyen messze van a stadiontól és a Les Corts (L3 vonal) metrómegállótól, ahonnan aztán el lehet jutni a város szinte minden fontosabb nevezetességéhez.
Hogy mit érdemes megnézni feltétlenül? Ízlés dolga is, de számomra beigazolódott, hogy valóban a legfelkapottabb látnivalók a legszebbek.
- Sagrada Família: amint már írtam lentebb, elsősorban belülről, és érdemes megnézni esti fényben is.
- Modernista-szecessziós épületek a Passeig de Grácián és a környező utcákban (pl. Rambla de Catalunya, Avinguda Diagonal, Carrer de Casp), ezek közül érdemes bemenni Gaudí Casa Batlló-jába és Casa Milá-jába, kívülről is ezek a legérdekesebbek.
- Güell Park.
- Torre Agbar esti fényben.
- Séta a Gótikus negyedben és a mellette lévő Ribera negyedben (utóbbiban van a Palau de Música, a Parc Ciutadella, Arc de Triomf).
- Séta a régi kikötőben (Port Vell) és az olimpiai kikötőben (Vila Olímpica).
- Séta a Monjuic hegyen (Placa Espana, Katalán Múzeum, Olimpiai Stadion, a Font Mágica szökőkútnál októberben már nem lesz show.)
- Rambla (egyszer ezt is látni kell), és ha van idő (de nem lesz) a Güell Palota belülről.
Nézd, úgyis venned kell egy jó útikönyvet, meg kell nézned egy csomó képet, aztán eldöntöd, hogy téged/titeket mi érdekel. Van, aki pl. ki nem hagyná a vidámparkot a Tibidabo hegyen, nálam ez szóba sem jött. Az útifilmem meg egy csomó időt szentel pl. a Boqueria piacnak a Ramblán, ami szintén hidegen hagy. Engem elsősorban Gaudí épületei csábítottak Barcelonába, de persze sok minden másért is érdemes odautazni.