Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, két dologban. Mindkettő betonozással kapcsolatos. Az egyik, hogy létezik-e (háztartási méretben hozzáférhető mennyiségű) olyan betonadalék, amivel tűzállóvá lehet tenni a betont. Egy kerti tűzrakó alapját, illetve alját szeretném megcsinálni. Mindenki azt mondja, csinálnak normális betont, ne vacakoljak vele, de azért érdekelnének a lehetőségek, mert a beton nem nagyon szereti a túl magas hőt. (Ennek a kérdésnek a B-része, hogy hol lehet tűzálló habarcsot kapni, hogy a tűzrakó felépítményét összetehessem? Jártam minden barkácsáruházban, de leginkább cssak hülyének néztek, ilyesmit egyáltalán nem tudtak ajánlani.)
A másik sokkal sarkallatosabb kérdés. Van egy teraszom, amit kb 8 éve betonoztak, sajnos nem túl jó minőségben, már az első években elkezdett felporlani, bomlani. Nem akar éppen szétesni, de nem túl stabil, nagy felületeken hiányos, porló az egész. Szeretném - végre valahára - leburkolni, de előtte mindenképp fixálni kéne a jelenlegi felszínt, kiegyenlíteni, aztán ragasztani... Sajnos a kialakítása miatt a teraszra nem tudok új réteget húzni, a járólapnak és a ragasztónak van elég magasság, maximum pár mm játék van benne. Rengeteget keresgéltem a neten, de nem találtam semmi olyan megoldást, ami kimondottan ilyesmire szolgált volna, főleg nem házilag is megvalósíthatót. A betonjavító szolgáltatók meg általában elég homályosan nyomják, ráadásul ez nem is túl nagy felület, amire olyan hú, de lelkesen idevágódnának. Számomra ideális valami olyan önterülő aljzatkiegyenlítő rendszerlenne, ami fixálja a hibás betont, ahol kell, de nem igényel mindenhol túl nagy anyagvastagságot, szépen megszilárdul és rá lehet ragasztani a járólapot. Persze ez csak egy ideális elképzelés, bármi egyéb is érdekelne!
Előre is köszönöm a segítséget!