PeterGardner Creative Commons License 2011.08.15 0 0 4139

Sziasztok! 
Segítségeteket kérném egy 50d vásárlásában.
Szeretnék "váltani"- eddig tesóm 450D-jét nyúztam most viszont szeretnék egy sajátot. Egy barátom 50d-je eladóvá vált mivel ő egy 7d-re váltott. Ismerem nagyon jól a srácot is a gépet is, egy ideje együtt dolgozunk így már használtam is. 
120ért szeretné nekem eladni kit obival (18-55 sajnos nem stabis), LowePro Minivel, pót akksival, és egy mem.karival (1gb), hogy addig míg nem költök rá jobban legalább használni tudjam.:) 
Nincsenek rejtett hibái, nem vágna át, és egyébként is tényleg sokat használtam én is az elmúlt időben, tudom milyen. 
Ami picit "idegesítő" lehet; néha nem mindig reagál elsőre a fókuszálásra, vagy ha beis fókuszáltam és kicsit arrébb húzva a gépet exponálnék, exponáláskor újra fókuszál- akkor már (nekem) rossz helyre.
Írtam a márka szervízbe,hogy mi lehet a baja, ha megveszem mennyi lehet a szervíze, ők azt mondták hogy valószínű expogomb baja lesz a dolognak az 15-20k körül van. Meg kérdeztem mivan ha véletlen zár csere(nem ebből a hibából ítélve, simán csak a korból) arra 40ezret mondtak. 

Ezeket beleszámolva is úgy gondolom hogy jó vétel lenne, hiszen ha zár is és expo gomb csere is kell rá (isten ments de nincs kizárva) akkor is a plusz dolgokat leszámolva is 170körül van egy "szinte" új 50d-m.


A mai napig nem tudtam az expo számát, csak saccolni (75000re tettem) de ahogy ovlasgattam kicsit láttam az EOSInfo nevű programot amit leis töltöttem és kiderült hogy 71985 expo van benne (ha a program megbízható).

Használtam egy pár oldalon 180-190 között láttam 10-15ezer exposokat, újonnan pedig csak kitben /18-200 IS-legolcsóbban/ leltem 340ért. Azt gondolom a 60d érkezése azárt eléggé lejebb vitte az árát, de mivel nekem nincs feltétlen szükségem a HD-ra(persze ha lenne benne annak nagyon örülnék) a kihajtható LCD-t pedig egyenesen hülyeségnek tartom így még ha tehetném sem 60d-t vennék.:)

Holnap viszem kivizsgáltatni Pestre (vidéki vagyok),akkor igazából kiderül a teljes állapota. 

Légyszíves segítsetek mire figyeljek oda, illetve ti mit gondoltok a gépről így elmondás alapján. 

Előre is köszönöm.:)