kisbalazsi Creative Commons License 2011.08.12 0 0 6

Sziasztok, jól jönne a segítség!

Van egy ZTE zxdsl 931 series wifi-routerem - a t-online előfizetésem végett - és egy Canon MP 180 usb csatlakozású nyomtatóm.

A nyomtatót meg akarom osztani hálózaton az asztali gépem és a laptopom között a router segítségével, mivel van a routeren egy USB port. Ha rádugom a nyomtatót a routerre, akkor kapásból felismeri, viszont az istenért nem tudom megoldani a nyomtató megosztást, akár hogy is próbálkozom.

Felhívtam a t-online ügyfélszolgálatát, ahol beszéltem egy mérnökkel, aki azt mondta tájékoztatásként, hogy megoldható a dolog viszont, ha gondolom 8000 ért kiküldenek egy kollégát és ha sikerül neki összehoznia, csak akkor kell kifizetnem.

Nos, ennyi pénzért vehetek egy printservert is, amivel könnyen meg lehet oldani a helyzetet, de mielőtt ezt meglépném meg akartam kérdezni mások, nálam okosabbak véleményét a témában.
Ha van megoldás, akkor kérem részletesen vezessetek át a dolgon!

UI: az a megoldás, hogy az asztali gépen osztom meg a nyomtatót és úgy használom hálózatba nem érdekel, mert ebben az esetben folyamatosan bekapcsolva kell lennie a gépnek és ezt akarom elkerülni.

Az alábbiakban bemutatom képekkel és szöveggel illusztrálva, hogy hogyan próbálom megoldani a beállításokat a notebookon keresztül.

Elsőként itt egy kép a router usb portjánal státuszáról:

Itt látható, hogy felismerte a router a nyomtatót és van egy ftp elérési útvonal is. Mivel a router IP címe 192.168.1.254, ezért úgy gondoltam, hogy ez lesz a nyomtató elérési útvonala is, amiben lehet, hogy tévedek.

Az első lépésben megnyitottam az „eszközök és nyomtatókat” a startmenüből:

Itt látható, hogy alapértelmezett nyomtatóként van telepítve a Canon MP 180.

Jobb klikk az ikonra és azon belül a nyomtató tulajdonságait választom:

A portok menüponton belül port hozzáadása:

Majd kiválasztom a standard TCP/IP Port-ot:

Beírom az általam elképzelt ip címet, majd rányomok a továbbra:

Próbálja észlelni a portot:

De nem talál semmit:

A szabványos legördülő listában nem találok olyan lehetőséget, amely illene a nyomtatómhoz, bár ez is lehet, hogy az én tudatlanságom:

Ha viszont megpróbálom a nyomtató hozzáadásánál hálózati nyomtatóként hozzáadni az MP 180-at:

Akkor sem talál semmit a notebookra telepített USB nyomtatón kívül:

Az a helyzet, hogy nem tudom, hogy hogyan kell bekonfigurálni a routert és pontosan mi is a nyomtató IP címe.

Köszi!