Fradista Utazó Creative Commons License 2011.08.09 0 0 1629

Az előző, magyarországi junior EB első négy helyezettje (Norvégia, Magyarország, Oroszország, Németország) mind kiesett most, egyik sem jutott be a legjobb nyolcba. Másként közelítve: a múlt hónapban rendezett U17 EB első négy helyezettjéből csak Dánia jutott az U19-ben a legjobb nyolcba.

Én, ismervén a játékosokat, és látván mindegyik mérkőzést, nem gondolom, hogy most itt nagy össznemzeti szepokut kellene elkövetnünk, hogy hát nincs nekünk utánpótlásunk, jajj-jajj (a fiúknál egy, de inkább két nagyságrenddel nagyobb a baj...). Vannak problémák valóban, akár komolyak is, amikkel foglalkozni kell (akad, aki már hosszasabban is elmélkedett róluk, de így is csak a gondok egy töredékét tárta fel), de tragédia, meglátásom szerint, nincs. Azt semmiképpen nem lehet kijelenteni, hogy a magyar női utánpótlás kiesett a világelitből.

Viták vannak, lesznek is. Mivel a többség szinte semmit nem lát, nem ért az egészből, a viták arra fognak kihegyeződni, hogy miért X-et (akit utálok, de gyakorlatilag sosem láttam játszani) válogatta be, és miért nem Y-t (aki a kedvencem).

Előzmény: doki74 (1625)