zsebi41
2011.08.06
|
|
0 0
4359
|
az aszalási idő sok mindentől függ, mennyi pari van 1 tálcán hány tálcával csinálod mert ha a meleg levegő jobban járja hamarabb szárad. Aszalás előtt jól kicspegett belőle a sós lé?
Mi este sózzuk és egész éjjel csurog és másnap reggel megy az aszalóba. 'Kb 1 és 1/2 óránként megcseréljük a tálcákat az alósó kerül felüre, Semmivel nem fűszerezzük, vágás után megy az olajba és utána üvegbe, a tetejére egy jó megfonnyadt bazsalikom levél, pár szem szines bors, és 1 pici csilipaparika. De ez izlés dolga csak magában is finom.
még az aszalóban ![](https://img.index.hu/imgfrm/4/1/0/8/THM_0009244108.jpg)
már megvágva![](https://img.index.hu/imgfrm/4/1/1/1/THM_0009244111.jpg)
ez a napon szárított de ebben az évben még nem lehetett napon ![](https://img.index.hu/imgfrm/4/1/1/7/THM_0009244117.jpg)
és a kész
![](https://img.index.hu/imgfrm/4/1/1/8/THM_0009244118.jpg)
|
Előzmény: éjjelke (4335)
|
|