zsebi41 Creative Commons License 2011.08.06 0 0 4359

az aszalási idő sok mindentől függ, mennyi pari van 1 tálcán hány tálcával csinálod mert ha a meleg levegő jobban járja hamarabb szárad. Aszalás előtt jól kicspegett belőle a sós lé?

 

Mi este sózzuk és egész éjjel csurog és másnap reggel megy az aszalóba.  'Kb 1 és 1/2 óránként megcseréljük a tálcákat az alósó kerül felüre, Semmivel nem fűszerezzük, vágás után megy az olajba és utána üvegbe, a tetejére egy jó megfonnyadt bazsalikom levél, pár szem szines bors, és 1 pici csilipaparika. De ez izlés dolga csak magában is finom.

 

 

 

még az aszalóban 

 

 

már megvágva

 

ez a napon szárított de ebben az évben még nem lehetett napon  

 

 

és a kész

 

Előzmény: éjjelke (4335)