Midnightx Creative Commons License 2011.08.04 0 0 4339

Veszek egy poharat, ráteszek egy bele illő kis szűrőt. A paradicsomokat negyedelem, ötödölöm, hatodolom és kiskanállal kikaparom a magokat, majd beleteszem őket a szűrőbe. Pár percig kavargatom a kiskanállal, hogy minél több lé lecsöpögjön a magokról (ezt utána megiszom). Ami fennakadt a szűrőn, azt átmosom papírra teszem, szétterítem és szárítom. Száradás után maradhat a papíron is, de én jobban szeretem lekaparni és felcímkézett kis műanyag zacskóba tenni. Idén lehet, hogy papír helyett alufóliára teszem, hátha arra nem ragad rá annyira. Esetleg kenek rá nagyon pici (max. 1-2 csepp) olajat is.  Kicsit macerás, de megéri, mert így jövőre nem kell annyi drága magot venni. A hibrid fajtáknál persze marad a bolti mag, mert a fogott mag bizonytalan eredményt ad.

Előzmény: atandi (4334)