.ZsL. Creative Commons License 2011.08.04 0 0 6

Leginkább semmi, naphosszat csak a számítógép bűvöletében élne.

Szgépfüggő lett a kölök, pedig másfél éves korától kb tíz éves koráig nagyon szeretett repülni, ha vittem magammal tandemutasként. Most már az nem érdekli, túl hétköznapi a számára.

Mondtam is neki nemrég, hogy semmi kifogásom a szgépmániája ellen, de legalább az idő negyedét (inkább harmadát) arra fordítsa, hogy a témával kapcsolatos érdekességeket olvassa a Net-en, képezze magát iskolai tananyagon túli dolgokkal, ne pedig csak játsszon.

 

Első gimis koromban én se nagyon tudtam, mi szeretnék lenni, de több dolog is érdekelt korábban is, aminek utánaolvasgattam. Akkoriban még nem volt Net (négy évtizede), de voltak könyvek, folyóiratok (Természet Világa, Élet és Koholmány, Népszerű technika, Univerzum, Ezermester, Fizikai Szemle, Magyar Tudomány, Új Írás, megegyebek...), aztán rájöttem, hogy csillagász lennék leginkább, de akkoriban az ELTE TTK-n óriási túljelentkezés volt, és nagyon erős volt a felvételi, főleg a szóbeli. Egyébként nagyon helyesen, és beláttam, hogy igazuk volt abban, hogy nem vettek fel, még a max. elérhető pontszám közelében sem, mert nem volt eléggé fizikusi az észjárásom. Egy fizikus jelöltnek nem az a legfőbb erénye, hogy meg tud oldani szabványos matematikai egyenletekbe foglalható feladatokat, hanem hogy olyan problémák esetében, amelyeket eddig még nem tudtak megoldani, fel tudjon vázolni kísérleteket, amellyekkel mérési adatok gyűjthetők a probléma későbbi esetleges tisztázásához.

 

A csereajánlatod egyébként köszi, majd meglátjuk, mi jön össze.

 

 

Előzmény: Mensikov (5)