TTimi1987 Creative Commons License 2011.07.27 0 0 1700

Kedves Mindenki!

 

Szeretném megosztani Veletek néhány gondolatomat, véleményemet, tapasztalatomat…

 

SENKIT SEM AKAROK BEFOLYÁSOLNI, EZ AZ ÉN EGYÉNI VÉLEMÉNYEM ÉS TAPASZTALATOM…BIZTOS VAN OLYAN, AKINEK SOKKAL KOMOLYABB A DOLOG. CSAK AZÉRT ÍRTAM, HOGY NEM BIZTOS, HOGY AZ ELSŐ PERCBEN VAKON KELLENE MENNI A CSODÁLATOS MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY UTASÍTÁSAI UTÁN. NEM MINDENT MONDANAK EL ŐK SEM….

 

Tények (felfedezés, vizsgálatok):

Június 8-án kezdődött a hajcihő, amikor elmentem vállrtg-re…az osztályvezető főorvos azonnal leküldött a tüdőgondozóba, mondván nagyobb a baj a tüdőmben, mint a vállammal. Azzal a lendülettel le is mentem, csináltak egy mellkas rtg-t. Amikor behívtak, olyan szintű halálhangulat fogadott, hogy azt elmondani sem tudom. Közölte a doktornő, hogy nagy valószínűséggel TBC-m van…eltört a mécses (hogy lehetek ilyen szerencsétlen, hogy egy balesetből ide jutottam?). Csináltak Manoux-tesztet, amivel pénteken kellett visszamennem (2 nap múlva)…természetesen negatív lett. Azt mondta a doktornő, hogy BIZTOS (mint a TBC) boeck sarcoidosis-om van…kérdeztem, hogy az mégis mi a nyavaja? Nagyon meglepett az a tekintet, ahogy a doktornő nézett az asszisztens nőjére; ez a tipikus: „Most mit mondjak?” arckifejezés volt, és a válasz is hasonló: „Azt nem tudják, hogy mitől van, de nem jó dolog” … hát köszönöm szépen a választ. Elküldtek a Korányi kórházba, ahol nagyon kedves doktornő fogadott, a lényegét elmondta ennek a betegségnek, és persze Ő is hozzátette, hogy az orvosok csak a sötétben tapogatóznak. Nagyon meglepte, hogy nincs semmilyen tünetem, mert elmondása szerint évek óta beteg lehetek, annyira csúnya a rtg-felvétel. Azt mondta, menjek el mellkas CT-re (ma reggel voltam; eredmény majd holnap), és ha az megvan, menjek vissza hozzá, és csinálunk hörgőtükrözést, és szteroidos kezelést…….nah azt már nem (bár Ő ezt még nem tudja :)). Pár nap múlva e-mail-ben felkeresetem ezzel az egésszel kapcsolatban (volt pár kérdésem), majd egy mondata nagyon megragadott: „Ez a betegség az esetek TÖBBSÉGÉBEN spontán gyógyhajlamot mutat.”

Hatásai a mindennapokra:

-Teljesen tünetmentes vagyok, merő véletlenségből derült ki, hogy valami gond van…viszont a bizonyos június 8 óta elég sokat köhécselek….milyen érdekes is az emberi agy, igaz!?

-Nagyon sok veszekedést szült párommal az, hogy teljesen elöntött stresszel ez az egész. Majd egyszer keményen a fejemre olvasott (áldja meg érte az Isten), és felnyitotta a szemem (leendő anyósommal karöltve), hogy nem szabad hagynom magam. Anyósom EÜ. iskolát végzett, és egy pár dolgot hozzászólt: 1. a betegek 85%-a fiatal nőkből áll, melyek 70%-a hormonális fogamzásgátlókkal él együtt (köztük én is; a kelleténél kevesebb a női hormon a szervezetben…lehet, hogy váltani kellene??). 2. azok a nők, akik ezzel a betegséggel éltek együtt, és gyermeket szültek, elmúltak a foltok a tüdejükben, elmúltak a tünetek (ezzel senkit semmire nem akarok buzdítani, ez is csak a hormonokra utal. Ezért én sem fogok még szülni így 24 évesen, nem túl jó körülmények között).

Költői kérdések:

-Ha nem tudják, hogy mitől alakul ki, és ráadásul még spontán is felszívódhat, kérdem én: miért tömnének szteroiddal? Mert az egyszer valakinél bevált?

-Biztos arra is gondolt már valaki, hogy mi van akkor, ha az immunrendszer gyengesége okozza ezt az egészet…hát tegyünk rá még egy lapáttal??... az nem lehet, hogy bizonyos emberek ezért esnek vissza??

Véleményem és amit én most teszek:

- Én nem leszek kísérleti nyúl.

-Ha majd lesz bármilyen tünetem, visszamegyek.

-Itthon kicsit kúrálgatom magam; erősítem az immunrendszerem: vettem gyógynövény boltban édesköményt, ebből 1-2 evőkanállal teszek 2-3 dl hideg vízben, felfőzöm (forrástól még pár perc), törcsi alatt inhalálok vele kb. 10 percig, majd ízesítem és megiszom (mint tea)….mellékesen ezt egy korábbi hozzászólótól lestem el, ezúton is köszi :) Továbbá vettem 3 db ún. „szerzetesek körtéje” szárított gyümölcsöt…ebből is teát kell főzni (ennek az íze nem túl jó, de nagyon kemény immunerősítő). Szedek naponta 2x500 mg C-vitamint (van, aki napi 8000mg-ot is szed, de sztem nem tesz túl jót a vesének). És persze a dohányzás abbahagyása…nah ez még nem jött össze, viszont napi 1 dobozról 5 szálra már sikerült csökkenteni a mennyiséget :)

 

 Nagyon sok erőt, kitartást kívánok mindenkinek. Bármi kérdésetek, hozzászólásotok van: tt870331@gmail.com címen megtaláltok :)

 

U.I.: Az előbbi hozzászólásból lelestem a teákat, mindenképpen kipróbálom ;)