Nolanus Creative Commons License 2011.07.25 0 0 8056

"(Joomla-val flörtölök jelenleg, de ha van más javaslat, szivesen fogadom) és az összes infót, ill amit majd még remélem - a nem kis - munka során adtok, egy szép adatbáziskezelő akapú, struktúrált, tematizált, katalogizált, kereshető, teljesen konzisztensen felhiperlinkelt (tehát minden létező releváns fogalom és név hivatkozással lesz ellátva a szövegekben), egyfelől lexikonszerűen, de egyúttal a tömör leírásokal paralel kibontható, multimédiás tankönyvszerű ismeretterjesztő portállá terjesztem ki."
Erre én inkább a MediaWiki-t ajánlom. Ez ugyanaz az engine, ami a wikipedia alatt fut, opensource, és egyszerűen telepíthető. Wikipédiás szerkesztőnyelvet használja, és emiatt szabványosan is adatbányászható, beépített többfelhasználós szerkesztőségi rendszerrel. Ugyanazt tudja nagyvonalakban, mint a wikipedia.
Én is gondolkodtam már ilyesmit, az itteni témától függetlenül is (mindenki szembesül ezzel, aki nagy mennyiségű információn rágja át magát), az én problémám az volt, hogy sok időt vesz igénybe az anyag rendszerezett szerkesztése, ezért lemondtam róla (mivel a 'kutatás' rovására megy). Igazából még egy ilyen fórumbejegyzés megírása is sok időbe kerül, de ez még talán a lehetséges legminimálisabb.

Szóval én nem akarlak erről lebeszélni, jó dolog, csak tényleg sok idő kell hozzá, nagy fába vágod a fejszéd. Igazából amíg így nagy mennyiségben ketten, alkalmenként meg még páran visszük a témát, addig ezt a fórumot én még elégségesnek gondoltam adattárnak is, google segít ebben is. Ha ez változna, akkor szerintem már mindenképpen szügségszerű egy ilyen háttér-támogató rendszer.
Szerintem próbáld ki a MediaWiki szerkesztését, aztán meglátod mennyire időigényes (bár szerintem még ez a legminimálisabban időigényes, és a célnak megfelelően - és szabványosan - a legjobban szervezhető).

Ez persze nem helyettesíti az itteni fórumot, több szempontból sem, a kölcsönös információcserére ez az alkalmas eszköz.
Végül is mindig Schenoudára mutogatok, neki kell tudnia, mit is akar kezdeni ezzel az egésszel :-)

Előzmény: Törölt nick (8049)