tama_i Creative Commons License 2011.07.25 0 0 2177

Szeretném jogászok vélményét hallani a következő homályos megfogalmazásról :

 

Immáron százezret kell fizetni egy elnézett piros lámpánál vagy vasúti tilos jelzésnél - de akkor is, ha a lámpa csak sárgát jelzett és az autós a rendőrség megítélése szerint meg tudott volna állni.

 

Értelemszerüen  a mondat második fele ami érdekelne, mert azért ez nagyon de nagyon szubjektiv és laza megfogalmazás és lehet tudni hogy állandó viták forrása lehet.

 

De mondok egyszerübbet: át kell állittani a lámpákat villogó zöldre mint Bécsben a sárga előtt és akkor nincs vita. Gondolom a Vilati már akkor is képtelen volt erre mikor üzembe helyezték azért nem is műkődik nálunk.

Szóval mit is jelent a rendőrség megitélése : a havert azt nem , mást meg igen, vagy valami hasonlót, mert ezt definiálni nemigen lehet....

 

Ráadásul: ha valaki kikerül a már piros lámpánál mert megálltam és átmegy a piroson mert "Ő a király " , akkor a sárgában átmenő ugyanolyan elbirálás mint aki meghágta a KRESZ szabályokat a legdurvábban ?! - ugyanannyit fizet - Volt már ilyen helyzetem , a szememnek nem hittem, hogy mindezt büntetlenül meg lehet tenni és van aki veszi a bátoságot hozzá....