erikafot66 Creative Commons License 2011.07.24 0 0 197

Elnézést, kicsit eltüntem a hétvégén, de folyton a gép előtt ülök a munkám miatt, néha takarítani is kell :(

Én Creativikytől vettem a shea vajat, nem organikusat, valahol azt olvastam, hogy az csak a tisztaságában különbözik a másiktól, amiatt nem érdemes szappanba a drágábbat tenni. Az organikusat inkább krémekbe használják. Azóta viszont én is a biomacit találtam, ott sokkal olcsóbb a sheavaj.

Megcsináltam tegnap este az ekcémás bőrre készülő szappant, olyan gyorsan pudingosodott, hogy nem volt időm szinezni, úgy hogy szép fehéres lesz, elvileg. Még a dunsztban van. Ma reggel meg elkészítettem a teafa szappant, na annál kicsit meglepődtem, mert amikor beletettem a kávézaccot (koffein mentes és alaposan kifőztem) bebarnította az egész szappant, elnyomta a szantálfa színét. Így viszont teljesen úgy néz ki, mint az üzletekben kapható teafaszappan :)

Tildi, nem lehet, hogy azért melegszik túl a szappanod, mert túl nagy formába öntöd, vastagon? Én vajas dobozba öntöm, most meg ropis dobozba tettem, talán még ez a legjobb, mert szép szögletes lesz még az első is, és könnyű kinyomni belőle.

Ha elkészül és sikerült (bízom benne) akkor teszek fel képet róluk a jövő héten.

Előzmény: tildi36 (191)