gomba2008 Creative Commons License 2011.07.22 0 0 52386

Gyors vóóótál, én ma nem jutottam szalmaközelbe, el vagyok foglalva a patakommal/túlfolyómmal. Sehogy nem olyan, amilyennek akarom, de ami késik nem múlik..

Nálam is enyhén zöldül a víz, nem is csoda, folyton beletúrok valamiért, vagy csak belecsusszan némi föld. A szűrő sem váltja be a hozzá fűzött reményeket, hiába üzemel, a lerakódás a növényeken nem csökken. A tócsagaz feladta....lesüllyedt és már nem jön fel többé, nem bírja a rárakódott szmötyit. Ami az eresz alatti dézsában árnyékban van, az bezzeg gyönyörű tiszta. Nem bírja a tűző napot...bezzeg a vizijácint, és a kagylótutaj, békatutaj szaporodik szépen. Sárgul, és nem is virágzik, de szaporodik hálistennek. Ez a szalmadolog talán a holnap délutáni kutyasétáltatásba bele fog férni, remélem nem szól közbe az időjárás.

Ivadékot fogtunk ki az akváriumba is, megtekintés céljából. Szürkék, és van egy sötét oldalvonaluk. Gyanítom, hogy közönséges keszegek, és mint ilyen, valszeg a saját halaim produktumai. 1-3 centisek, és vannak egészen picurkák is. Gondolom ha aranyhalak vagy koik lennének már szinesednének. Ebihalam viszont egy darab nem sok, annyi sincs, pedig békapete volt. A törpeharcsa lenne a ludas??? Tegnap láttam! Feljött a felszínre etetéskor. Mit ne mondjak, lassan rekordot állít be a méretével. :))

Előzmény: szabio (52383)