Petiike89 Creative Commons License 2011.07.20 0 0 4

Üdvözlet!

 

Sok okos dolgot olvastam itt a fórumon, ezért én is kérdésekkel fordulnék a szakértőkhöz.

 

Egy héttel ezelőtt barátnőm és én kivettünk egy új albérletet, ami teljesen jónak tűnt, egészen addig, míg be nem kapcsoltuk a hűtőt... Egy invázió lett úrrá a lakásban, legalább 20 csótányt számoltunk így napközben. Volt belőlük a konyhaszekrényben, fürdőben a mosógépben, ajtón, falon, padlón...

Szóval kész káosz volt.

 

Na de a lényeg, hogy másnap máris költöztünk onnan, mivel mindketten bogárfóbiások vagyunk, de főleg csótány...

Azonban még aznap a lakásban kifújtunk két flakon Protect-B nevezetű aerozolt, ám annyira nem hinném hogy használt, mert másnap reggel mikor visszamentem kapásból kettőt láttam a falon, egyet meg a fürdőben.

Német csótányokról van amúgy szó, a képekről felismertem, meg sokat olvastam róluk a napokban, az a lakás meg van szállva velük.

 

De rátérnék a kérdéseimre: Egy éjszakát ott voltak a cuccaink, melyek dobozok voltak, egy tévé, néhány szatyor, szóval csak ruha, meg némi tárgy, és gyertya... Igyekeztünk mindent asztalokra pakolni, bár tudom ez mindegy, mert mindenhova felmásznak. Viszont mikor elhozattam onnan a cuccaim, direkt mondtam a költöztetőknek, hogy a lépcsőházban pakoljanak ki mindent, mert minden dobozt át fogok nézni. Egyik dobozban találtam 1 db-ot, ment rá az írtószer, viszont a többiben semmi, felét kipakoltuk már, a ruháinkat kimostuk satöbbi, mégis félek mivan ha nem vettünk észre egyet, valamint előfordulhat, hogy 1 éjjel alatt a tévébe belemásznak? bár azt lent hagytuk a tárolóban... ÉS megnyugvást jelenthet-e az, hogy német csótány lévén nem hullajtja el a petetokot, azt olvastam, tehát peték akkor nem lehetnek semmiképp?????

 

Valamint azon gondolkodom, hogy kihívok egy csótányírtót, hogy megelőzzem a bajt, amúgy ez egy rendezett ház, nemigen lehet egyik lakásban sem "kiskedvenc". De szerintem kihívok vkit, hogy permetezzen, ez megoldhatja a gondomat????

 

A válaszokat előre is nagyon köszönöm, tényleg ezek az élőlények nagyon a gyengéim, nem tudom elviselni őket.....

 

Peti.