Pompiere Creative Commons License 2011.07.18 0 0 1099

Én innen vettem A GN-2-es tipusút, de nem vált be. Azért nem mert sajnos a GPS-ben a statikus navigáció valahogy "bekapcsolva" maradt, illetve egészen pontosan így gyártották őket. (A GPS chip autós navigációba való.) Ez pedig azt eredményezi, hogy ha nagyon lassú a mozgás, akkor akár 15-20 métert is meg lehetett úgy tenni, hogy a koordináták nem változtak. Gyalogos menetnél ez pedig nagy pontatlanságot okoz. Kerékpáros menetben viszont szépen pörögnek a koordináták. Miután jeleztem a problémát a gyártónak minden további nélkül visszautalták a vételárat.

 

A GN-2 előtt és most, pedig ezt a megoldást használom. Van egy öreg eTrex Legendem, ami egy szétszedett kerékpáros tartóra van rátéve és ez van a vakupapucsba belenyomva. Szuperul üzemel, csak jó pár dekával nehezebb lesz tőle a fotóapparát. Minden olyan GPS alkalmas lehet, amelyből NMEA adatokat lehet kinyerni.

 

Azzal nem teljesen értek egyet, hogy paraktikus az utólagos "összefésülés". Azért nem parktikus mert az összefésülés során változhatnak, vagy meg is változnak a képek készítési időpontjai.

 

 

Előzmény: GIOTTOS (1090)