Törölt nick Creative Commons License 2011.07.18 0 0 2520

Tavaly nagyon berágtam a brazilokra, mert Ronaldinho nem felelt meg nekik, nem vitték ki a vb-re. Csúfosan is szerepeltek. Meg is érdemelték ezért.

A világ egyik legjobb focistájáról beszélünk. Ekkora szuperklasszisuk van és van pofájuk mellőzni nagyképűen, mert hogy ugyebár - gondolják, mondják - nincs eléggé formában és van a keretben bőven hasonló jó vagy jobb is.

Hát lószart mama!

Nincs más ekkora zsenijük jelenleg. Ronaldinho az, aki akár egyedül is képes MÉG MA IS (még ha a formája esetleg nem is tökéletes épp) megoldani egy meccset, ha látja pl, hogy körülötte össze van zuhanva a csapat. (pláne válogatott szinten) Felháborító hogy nem játszatják, pedig még van pár jó éve...

 

Bár valóban önmaga árnyéka a brazil válogatott mostanában, ám szerintem ez a keret amúgy nem volt annyira rossz, még ha hiányzott is sok mindenki. (pl Alves, Adriano, Marcello, Fabiano)

Neymar nagy tehetség (megy is a Realba), Maicon és Robinho parádésan játszottak, e Lucio és Pato teljesítményére sem lehetett panasz. A szép focira sem lehetett panasz, látványos, jó meccs volt. Nem csak az a jó meccs, ahol sok gól van...

 

Ez a meccs tegnap abszolút pech volt a braziloknak. Jól játszottak. A paraguayiaknál sokkal jobbak voltak, irányították a meccset, náluk volt a labda szinte mindig, folyamatosan támadtak, nagyon sok helyzetük volt, csak egy sem jött be. Szerintem volt egy meg nem adott gól is, amikor egy paraguayi védő gólvonalon kívülről fejelt ki egy rálövést.

És megláthattuk a világ legjobb kapusát! Ez pedig bizony nem Juio Cesar, hanem a paraguayi Villar; aki ezzel a meccsel a legnagyobbak közé lépett. A paraguayi csapat nagyon gyenge, egy megfáradt klasszissal (Valdez), aki nem tud egyedül megoldani egy meccset (mint Ronaldinho, Messi vagy C Ronaldo, sőt én még Robinhot is idevenném, bár ezzel sokak nem értenek egyet, hiszen most pl nem igazán tette meg ugyebár...), nagyon haloványak voltak, talán volt egy komoly helyzetük a meccsen, viszont a kapusuk egyszerűen döbbenet, amit csinált, nemhogy nem hibázott, hanem emberfelett teljesített, szuperklasszis kapus. Ezt a meccset ő nyerte meg és ő is játszotta le tulajdonképpen.

 

Neymar nagy tehetség, és legalábbis csereként simán lehetne előre tenni egyelőre egy nagy klasszis mellé. Pl második félidőre vagy az utolsó 10-20 percre, amikor Ronaldinhot - ha játszana - már cserélni kellene (már ha képesek lennének az agyukat használni és játszatnák őt a hülye brazilok)....