És sajnos hiába próbál az ember úgy hozzáállni, hogy Ő ilyen, így teljes, stb, amikor iszonyú nehéz a mindennapokat élni, akkor ezt nem tudom így megközelíteni. Hogy nem tudunk akármilyen családi programot kitalálni, mert mindent Eszterhez kell igazítani, és ezt bármilyen toleráns is, de mégiscsak megsínyli a nagyobbik lányom is. Hogy naponta 5*fél-háromnegyed óra elmegy csak az etetéssel. És még sorolhatnám, de minek, az érintettek úgyis tisztában vannak vele.
Amúgy én nem tudom, milyen szinten van a lányom, mostanában ilyen felmérés nem készült (szerencsére) ahol belőttek volna egy kort. Az oviban volt év végi jellemzés, az azért volt jó, mert nagyon sok pont fejlődést mutatott az előző évihez képest. Nem is értem, mire jó ilyen "életkort" kitalálni. Mert pl. Eszter mozgásilag lehet, hogy még egy egy évesnek sem éri el a szintjét, de értelmileg úgy tűnik, azért jóval előrébb tart.
Egyébként nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy van fejlődés alvás terén is! Eddig szedte azt az enyhe szirupot, amitől tök jól aludt, na, erre persze úgy tűnik, beszüntették a gyártását. Úgyhogy 4 vagy 5 napja anélkül alszik. És alszik. Remélem, ez így is marad, nem pedig arról van szó, hogy még nem ürült ki az összes a szervezetéből, és azért hat még.