.ETNA. Creative Commons License 2011.07.14 0 0 3695

Kedves Somcsika! Miután az összes tünetedet megbeszélted szakorvossal (a szívre és a vérnyomásra vonatkozóan kardiológussal, menj el nőgyógyászhoz, hátha valamilyen hormonális változás van a háttérben stb.) és ők mindent rendben találnak (de azért ragaszkodj mindenféle alapos kivizsgáláshoz, CT, ultrahang, teljes vérkép és minden, ami még csak kell), a háziorvosod kielemezte Neked az összes leleted (ha a szakorvos nem tette volna ezt meg - néha csak azt mondják, hogy minden OK és elküldenek, miközben ilyen-olyan latin kifejezéseket azért látsz a leleten és nem is tudsz róla, de tudatalatt ez is stresszel).... na ezután keress egy jó pszichológust!!! Ez ma már teljesen természetes (nemcsak az amcsi filmekben!!!), sokan igénybeveszik a segítségüket, s ha erre anyagilag is van lehetőséged (gondolom), akkor kár lenne kihagyni, persze azt hiszem TB-alapon is lehet, tehát nem muszáj maszekhoz menni... de kérj segítséget a döntésnél a háziorvosodtól, vagy pl. valamelyik szakorvostól (amikor vizsgálat után elmondja, hogy nincs szervi elváltozás a háttérben).

 

Azt gondolom, hogy tipikus pszichoszomatikus tünetek (persze, ha nincs mögötte szervi elváltozás és ezt bizonyították is a kivizsgálások), valószínűleg a lányod miatti aggodalom lehet az ok, aggódsz, hiszen a cukorbetegsége miatt sokkal nagyobb lett rajtad a felelősség...  vagy egyszerűen csak kikészültek az idegeid... hasonló tüneteket (alvászavar stb.) produkál az un. menedzserbetegség is - végső soron ez is pszichoszomatikus. 

 

http://www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/4599/a-menedzserbetegseg

 

Egy jó pszichiáter taníthat olyan technikákat, adhat olyan tanácsokat, esetleg enyhe gyógyszereket, amelyek megnyugtatják az idegeidet, stabilizálják a lelkiállapotod, sokszor már az is segít, ha ketten, együtt, megpróbáljátok kideríteni az okokat...és persze egy jó orvos segíthet leküzdeni az alaptalan félelmeidet is.

 

Esetleg csinálj közös progit a férjeddel, pl. egy hétvége valami klassz wellness hotelben (ahogy írod, van kire hagyni a gyerekeket, a nagyszülők is élvezik, hogy náluk lehetnek az unokák), vagy pl. kezdj el valamilyen nyugtató tornát, pl. jóga, vagy tai-chi... sokszor már az, hogy egy csapat része vagy és hetente egyszer-kétszer kizökkensz a dolgos hétköznapokból, azonnali enyhülést hoz!! Esetleg menj rendszeresen masszázsra (sok női alakformáló szalonban vannak olyan általános masszázstechnikákat alkalmazó masszőrnők, akik sokat segíthetnek).

 

Fontos, hogy mielőbb lépj, mert a benned felgyülemlett "düh" (lehet, hogy pl. a munkahelyen érzed magad elnyomottnak, vagy valakivel kivételeznek, s ez zavar, vagy váltani szeretnél, de nem mersz, talán megváltozott az alakod, stb.stb.stb. sok-sok oka lehet), könnyen előhozhat valamilyen autoimmunbetegséget, allergiát, ekcémát stb. ... lásd: IR !! Nagyon igaz a mondás, hogy ha a lelki problémák sokáig fennállnak, előbb-utóbb fizikai tünetekben manifesztálódnak!!! Kívánom, hogy gyorsan juss túl ezen!

Előzmény: Somcsika (3694)