Puta Madre Creative Commons License 2011.07.12 0 0 27835

Ez sajnos nem teljesen helytálló, de ezzel nyílván Te is tisztában vagy. Egy friss amerikai felmérés szerint az illegális tartalmat letöltőknek csak egy elenyésző kis hányada venné meg a legális változatot, ha a "kalóz" verzióhoz nem jutna hozzá. Ez egyrészt abból fakad, hogy aki letölt valamit, az a legálist meg sem tudná venni, másrészt ha fizetnie kell érte, akkor már nem is érdekes a számára.

 

Az igazi, a szó klasszikus értelmében vett "warez", amikor valaki pénzért kínálja a lopott biteket, (szintén felmérések szerint) meg fokozatosan teljesen háttérbe szorul, ez egy kihaló félben levő "üzletág". Természetesen egy szellemi termék bármilyen fizikai eszközhöz kötése a legbiztosabb út a bevétel növelésére, csakhogy ez általában valamilyen megkötéssel és alárendelt szereppel is jár a biztos üzlet mellett, amit gyakran nem szívesen vállalnak egyes cégek.

 

Íme egy elgondolkodtató cikk (annak ellenére, hogy a szóban forgó cég termékeitől gyakran a hajam kihullik), nagyon érdekes elmélet a "warezről", érintett oldalról:

 

http://www.jox.hu/cikkek/594/2

Előzmény: zezoka3b (27833)