lindi09 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 563

Megköszönni szeretném a sok segítséget, ötletet, amit kaptam tőletek. Hazaérkeztünk dél-csehországi nyaralásunkról, ami nagyon jól sikerült. Valóban jó ötlet volt, hogy Krumlovban foglaltunk szállást, egy meseváros, minden este nagy felfedező sétákat tettünk, bár a kötelező látnivalókat már első nap teljesítettük. Nagyon finomakat ettünk, ittunk a Moldva fölé lógó éttermekben, kb. annyiért mind itthon, vagy olcsóbban. Tetszett a Svejk is, az U Baby nem volt nyitva, amikor arra jártunk. Szépséges várakat, városokat láttunk, Hluboka, Jindrichuv Hradec, Trebon, Telc, Rozmberek, kolostorokat, Vissy Brod, Zlatna Koruna. Talán csak Budejovice nem fogott meg, bár a főtér ott is nagyon hangulatos. Voltunk a Lipnói tónál, sajnos esőben és nagyon hidegben, de ez csak minket zavart, a helyiek pólóban, rövidnadrágban vitorláztak, raftingoltak a Moldván, vagy bicikliztek és sátoroztak a Moldva-parti kempingekben. Mert ugye nincs rossz idő, csak felkészületlen vagy elkényeztetett turista.

Jó szállásunk volt, jó helyen, a belvárosban, de ott, ahol még lehetett az udvarban parkolni. Az utak tényleg keskenyek, de nagyon szép tájakon mentünk Gmündtől kezdve, erdők között, dombokon, hegyeken át.

Mindenkinek ajánlom ezt a vidéket, nagyon szép, nagyon megéri elmenni, rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Remélhetőleg vissza is fogunk térni, még maradt megnéznivaló, akkor is Krumlovban lesz a szállásunk.

Szép nyarat kívánok, kedves fórumozók!

Előzmény: Bombyna (562)