Kovács szaki Creative Commons License 2011.07.08 0 0 604

Persze, részben igazad van.

De a müncheni lakások bérleti díja átlagosan majdnem 14 euro/m2, amíg a német átlag 6-7 körül mozog. Münchenben munka van, a keresetek jók, de nem kétszer olyan magasak mint Németország más területén. Legalábbis nem azokon a területeken, ahová honfitársaink igyekeznek. Egy bajor ács nem keres kétszer annyit mint egy hamburgi. Ha a müncheni lakosság átlagkeresetéröl van szó, akkor mindig szédítö összegek jönnek ki, mert itt és Starnberg környékén a legmagasabb az ezer emberre esö milliomosok száma.

 

A lakásbérlésröl már beszéltünk. Münchenben gyakorlatilag nincs olyan lakás, amit az elöbb említett kauciók és jutalékok nelkül ki tudsz vennni. Máshol azért ez sokkal lazább, lehet, hogy az ingatlanos 1 havi jutalékkal is megelégszik, vagy a tulaj egy banki kezességet (Kautionsversicherung) is elfogad a leperkált kaució helyett.

 

Nem is hinnéd, hány honfitársunk keres Münchenben àgybérletet! Nem lakást, nem szobát, csak ágyat! Azért mert mást nem találnak vagy egyszerüen nem tudnak kifizetni! Csak sajnos ezt ök elöre nem tudták, vagy nem akarták elhinni.

Előzmény: Törölt nick (599)