Miként a Bajai Halfőző Fesztivál honlapjának a vendégkönyvében is tettem, itt is közzé teszem a következő nyilatkozatot.
Az azóta eltelt rövid idő alatt tudtam meg, hogy az ügy mögött ismét a kammermann-gálai duett horvátokkal enyelgő ügyködése áll.
Szerbiai bunyevác prominensek meghívásával áll szándékukban éket verni közénk, de ez ismét kudarcot fog vallani, mivel ők is átlátván a szitán távolmaradásukkal fejezik ki ellentetszésüket.
Mint már nem egy helyen jeleztem, doktor péhádé gálai antal és kormányhivatalnok társa, kammermann csaba hónapok óta nemkívánatos személyek bunyevác ügyünkben.
"Tisztelt Honlaplátogatók!
Mint a haléltelek imádója igazán nem szeretnék ünneprontó lenni, de itt is megragadom az alkalmat arra, hogy a kérdésre érdeklődést tanúsítókkal tudassam a következőket.
Sem nekem, sem azoknak a barátaimnak, akik ténylegesen segítségemre voltak a bunyevác nép kudarcot vallott nemzetiségi elismertetésére irányuló népi kezdeményezés kemény munkája alatt, semmi közünk sincs a halfőző fesztivál égisze alatt létrehozott BUNYEVÁC UTCA népvakításhoz.
Ez egy megszokott horvát konspiráció (két árulónk bevonásával), igyekezve annak látszatát kelteni, mintha béke és nyugalom - belenyugvás - jellemezné ezt a galád helyzetet.
Ez nem így van, hiszen a továbbiak nemzetközi bíróság előtt fognak zajlani.
Kellemes időtöltést kívánok a rendezvény résztvevőinek!
Muity Mijo
Baja"