Nolanus Creative Commons License 2011.07.07 0 0 7978

"A "Grál építményeinek" bejáratában ott állt a vénuszi lázadó, az embert „bűnre” csábító angyalnak szobra. Nagy Piramis alsó kapuját Ptah-Szokarisz, az atlantiszi Poszeidón szentélyét Atlasz, a mitikus Masu-hegy kapuját két skorpióember, a római Fórumét Janus, a jeruzsálemi templomét Azmodeusz és a libanoni Baalbekét Huwawa őrizte...A lázadó templomőr alakját ismerik az indiaiak is."

Hm, így már jobban értem, valóban van ebben valami. Ez a hol egy, hol két őr motívum egyre inkább visszavezet a fura ikrek, vagy 'sziámi-ikrekhez', de ez egyelőre még csak valami halvány sejtelem. Mit gondolsz, a Dioszkuroszoknak nem lehet ehhez köze?
Ott vannak mindenfele ezek a fura testvérpárok, most hoztad Jaya-Vijayat meg a Hiranja-kat (ami ugye aranyat jelent: az Aranyszem, és Aranyhaj), d eott van még Koka és Vikoka nomeg Góg és Magóg, akiknek úgy tűnik nagy szerepe volt valaha a mítikus időkben, és szintén nagy szerepe 'lesz' - a messianisztikus elképzelések szerint.

 

"Az csak idézet az "ég-föld csókjáról" Charrouxtól, nála meg van az értelme, de semmiféle gépezetekről nem beszél. Szerinte így születtek a héroszok (hősök)...."
Á :-) Az idézetedből kissé másképp értettem. Persze erről már beszéltünk; héroszok születése, nos, érdekes, a piramis, mint nephilim megtermékenyítő-és inkubátor.

 

"Ha, úgy értetted a cholulai piramisra, akkor oké, csak az vihetetett félre, hogy ecsetelgetted a nagyságát. Valóban azt is egy olyan óriáshoz kötöttek, mint Xelhua, akit másképp meg a Vénusszal azonosítottak..."

A vénuszról nem tudtam, aztán rákerestem, és a googlinak jobb a memóriája, mint nekem: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=108559847&t=9000303

Előzmény: Schenouda (7975)