Schenouda Creative Commons License 2011.07.06 0 0 7975

Én nem félek az ilyesmitől, mert az igazság aranykulcsa, ahogy Charroux mondta, maga a Vénusz bolygó, s akkor lennék áltudós, hamis próféta vagy más történelemtől elszakadt szemellenzős katedratudós, ha nem foglalkoznék ezzel a hagyományok által tálcán kínált lehetőséggel...

 

Ha jobban megvizsgálod a hagyományokat, mítoszokat, hogy Lucifer (vagy nevezzük bárhogy) eredetileg ő kellett legyen a vénuszi palota "kapuőre", aki miután elhagyta haldokló bolygóját, elrabolt a palotából egy kis gépezetet, amit itt a földön neveztek Grálnak, Hórusz Szemnek, ősathanornak és más hasonló neveken... Az is a mítosza része, hogy amikor földet ért, megsántult.

Ez bár fantasztikusnak tűnik, nem az, hiszen ha elfogadjuk, hogy a Föld "testvérbolygóján" nemhogy élet, hanem civilizációk is léteztek, úgyszólván ezek a rejtélyek megvilágosodni látszanak, mert csak ez az egy megoldás van. Hogy Lucifer másnevek is előfordul, az természetes, de a "kapuőr- mítoszában" több esetben ketten állnak őrt, és csak az egyik Lucifer (máskor meg viszont egyedül van).

A "Grál építményeinek" bejáratában ott állt a vénuszi lázadó, az embert „bűnre” csábító angyalnak szobra. Nagy Piramis alsó kapuját Ptah-Szokarisz, az atlantiszi Poszeidón szentélyét Atlasz, a mitikus Masu-hegy kapuját két skorpióember, a római Fórumét Janus, a jeruzsálemi templomét Azmodeusz és a libanoni Baalbekét Huwawa őrizte. Azmodeuszt pedig tévesen tartják a Hold démonának. Ő kelt férfialakban kielégítetlen érzéki szerelmet, s ennek hagyományos bolygója, a Vénusz.

És másfelé is benne vanank a hagyományokban: 

A lázadó templomőr alakját ismerik az indiaiak is. Kasjapának és Ditinek született két fia, két hatalmas termetű, kék bőrű aszura, Hiranjakasipu és Hiranjáksa. Hiranjakasipuról, az aszurák királyáról tudjuk, hogy eredetileg Indra égi palotájának bejárati oszlopa mellett állt. Mindkettőjüket Visnu ölte meg egy évezredes harcban. A Srimad Bhagavatam még célirányosabb: Vaikuntha bolygón található az Úr hajléka, a Vaikuntha-puri, benne a ”mennyei repülők hadával” (3,16,32). Hét kapujából csak az utolsónál van őr: Jaya és Viyaja (tkp. azonosak a másik kettővel). Vaikuntha volt Visnu, az úr bolygója, itt állt valójában eredetileg az ő palootája, paradicsoma, az élet fa. A két kapuőrt is Visnu utasítására buktak alá a Földre. Vaikuntha nem valami megfoghatatlan allegória, indiai tanmese volt, ami csak a képzeletben létezik, hanem eredetileg ez lehetett a Vénusz bolygó.

 

Pytheas körbejárta a brit-szigetet, de hogy északnak meddig jutott , nem tudni biztosan, talán Izlandig. A föníciaiak miután elpusztították Tartesszoszt, lezárták a Gibraltári-szorost, s ez így volt ugy i.e. 200 köröliig, azaz mintegy 300 éven át. Euthümenész még a szoros lezárása előtt jutott ki az Atlanti-óceánra.

 

Az csak idézet az "ég-föld csókjáról" Charrouxtól, nála meg van az értelme, de semmiféle gépezetekről nem beszél. Szerinte így születtek a héroszok (hősök)....

 

Ha, úgy értetted a cholulai piramisra, akkor oké, csak az vihetetett félre, hogy ecsetelgetted a nagyságát. Valóban azt is egy olyan óriáshoz kötöttek, mint Xelhua, akit másképp meg a Vénusszal azonosítottak...

 

Szóval volt egy "lázadás" a Vénuszon, nagyon régen, s ott kezdődött minden...

Előzmény: Nolanus (7974)