RnD Creative Commons License 2011.07.05 0 0 1606

Junior válogatottunk hétfőn megkezdte felkészülését az augusztusi korosztályos (U19) Európa-bajnokságra. (Ez augusztus 4-14 között Hollandiában lesz; a magyar csapat csoportmeccseit Leek városában játssza, utána Maastrichtban folytatódik és Rotterdamban fejeződik be az Európa-bajnokság.)

 

A felkészülés négy hetes; az első héten Budapesten (5 nap), utána Gyulaházán (5 nap) végül két hétig Veszprémben (4+5 nap) lesz edzőtábor.

 

A jelenleg 18 fős keret a következő:

 

Kurucz Annamária

Pásztor Bettina

Hrankai Regina (kapusok)

 

Such Nelly

Takács Lili

Planéta Szimonetta

Siska Pálma

Kopecz Barbara

Kovács Gréta

Kuhinkó Vivien

Palkó Fruzsina

Takács Bianka

Kaiser Melitta (FTC)

Klivinyi Kinga

Hornyák Dóra

Gávai Szonja

Schatzl Nadine

Gazdag Kitti (Fehérép-Alcoa).

 

Az áprilisi kvalifikációs keretből kimaradt Tarjányi Szilvia és Mayer Maja. Újra bekerült Kuhinkó Vivien és két új játékos, akik eddig még sosem voltak korosztályos válogatott-kerettagok: Kaiser Melitta és Gazdag Kitti.

 

Az Európa-bajnokságra 16 főt lehet nevezni; a beállós és a balszélső poszton várható a szűkítés (jelenleg 3-3 játékos szerepel ezen a poszton a keretben). A kapusokat illetően könnyen elképzelhető hogy három kapussal utazunk majd Hollandiába; mindenesetre az áprilisi kvalifikációs tornán a svédek elleni meccsen parádés teljesítményt nyújtó Hrankai kihagyása aligha valószínű.