vidékipupák Creative Commons License 2011.07.03 0 0 1342

Először is: azért mentem oda megnézni, mert azt hittem, hogy egy madár.

Másodszor te már tudod mire gondolnak a nemlétező űrlények?

Ennek az egész eszmecserének tulajdonképpen csak a felesleges időtöltés a lényege. Néhány ember az általuk meg nem magyarázható jelenséget a fantáziájára támaszkodva próbálja előadni, kitalálva olyan magyarázatokat, amik szintén nem igazolhatóak.

Ez már az istenhit, a mindenható kategóriájába tartozik.

Honnan a fenéből jönnének az űrlények?

A gyerekek félnek, ha le kell menni a pincébe, mert a félhomályban mindenféle ilyesztő alakot látnak.

Úgylátszik az UFO hívők is a saját sötétségüktől félve mindenféle alakot látnak és a gyermeki fantáziájukra támaszkodva találnak ki különböző magyarázatokat az általuk nem ismert légköri jelenségekre.

Az már egy évtizedek óta ismert tény, hogy a légkörben a levegő sűrűsége helyenként lapos, lencseformájú buborékokban változik. Ezt tapasztalták a repülőgépeket vezető pilóták, amikor előhordult, hogy a repülőgép hirtelen néhány métert zuhant. Ez egy ritkább légbuborék. Az is ismert tény, hogy a különböző sűrűségű anyagok határán a fény megtörik, ha a beesési szög megfelelő akkor visszaverődik. Nagyobb távolságról ez látszik egy gyorsan mozgó, hangtalan lencseformájú fénylő UFO-nak. Ez a jelenség nagy magasságban akár 100-150 km/óra sebességgel is haladhat, majd hirtelen eltűnik, vagy váratlanul ismét megjelenik. Ez egy légköri jelenség, de ez már évtizedek óta ismert jelenség. Ezek nem UFO-k. Persze sok embernek szelektív a memóriája.

A gabonakörökre meg ugyanilyen egyszerű magyarázat van, már ha a hívők egyáltalán felfogják, hogy ezek ma már nagyon jó számítógépes munkák.

Előzmény: menroting (1340)