Szia!
Dunát lehetne rekeszteni a neten talált váltó hibákkal! Itt van egy példa kinti fórumról:
http://eurokclub.com/forum/k1200s-k1300s-forum-7/k1200r-gearbox-problems-4182/
Nemrég én is találtam egy, a képek alapján patent állapotú K1200S-t egy balaton környéki kereskedésben, de egy korábbi Aprilia Tuono-s kisebb szívásom miatt, a "szerelem első látásra" lila ködjét elhesegetve elkezdtem a neten utána nézni a modellnek. Annyi hibát találtam, hogy leesett az állam!!! Váltó, AC pumpa, alapjárati motor, stb. Inkább elfelejtettem a típust. Az azóta itt olvasottak alapján jól döntöttem.
Ami még érdekes, hogy anno a Wallis szervizében is érdeklődtem a váltó hiba után, hogy ennyit találtam a neten, de akkor azt mondták, hogy ez nem tipushiba, náluk 1-2 eset fordult csak elő, nyugodtan vegyem meg. Ehhez képest itt írta K1200R, hogy neki azt mondták, hogy a SZOKÁSOS váltó hibája lett. 1-2 eset már szokásos??? Vagy mégsem csak 1-2 eset volt???
Írod, hogy a levlistás 7-8 K-s gépből 2-nél kijött már ez a hiba. Ez ugye 25%. Én anno egy kinti fórumon (most sajnos nem találom) azt olvastam, hogy náluk 20%-os ez az arány, tehát minden 5.-ik xar :( Ráadásul ott ha jól rémlik kb. 50 ilyen gép volt, így még reprezentatívabb az adat!